Spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului Călărași

Spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului Călărași

Luni, 28 iunie, s-a semnat contractul privind atribuirea serviciilor de proiectare şi de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului cu titlul ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului”.
Acesta cuprinde servicii pentru elaborarea documentației tehnico – economice la stadiu PT + DDE, asistență tehnică din partea proiectantului + execuție lucrări prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrala a municipiului.
Finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, proiectul are o valoare totală de 36.346.757,34 lei, adică 7,65 milioane euro, cofinanţarea de 2% asigurată de UAT Municipul Călăraşi fiind de 726.935,14 lei. Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni din care execuţia lucrărilor, 16 luni. În principal, investiţia care se bazează pe „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Călăraşi pentru perioada 2016-2030” propune soluţii moderne de share-space şi pietonal, infrastructura necesară derulării tranzitului pietonilor şi bicicliştilor între zonele de interes din zona centrală şi a legăturii între liniile de circulaţie ale transportului public urban. În această etapă de realizare a documentaţiei tehnice se va ţine cont şi de unele sugestii primite din partea cetăţenilor, urmând ca acestea să fie luate în considerare în măsura în care va fi posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *