Șoferii asupra cărora sunt găsite droguri rămân fără mașini

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne al României, a transmis că va propune modificarea legislaţiei privind drogurile, astfel încât să se efectueze teste antidrog la examinarea pentru dobândirea sau restituirea carnetului de conducere anulat pentru consum de substanţe interzise, precum şi să se confiște mijloacele de transport în care sunt depistate droguri.

Predoiu a precizat că va propune Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei pe mai multe direcţii. Ministrul de Interne a spus că va veni cu măsuri care vizează conducătorii auto, instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea carnetului reţinut pentru consum de alcool sau droguri.

”Deci, vrei carnet, test antidrog”, a spus Predoiu.

Ministrul de Interne a mai spus că propune instituirea unor noi situaţii în care efectuarea testării antidrog şi pentru alcool este obligatorie, suplimentar prevederilor actuale, atunci când în vehicul sunt identificate substanţe, recipiente de alcool desfăcute, sau conducătorul figurează în baza de date că a încălcat legea privind consumul de alcool la volan sau pentru consum de droguri.

O altă propunere vizează mărirea termenelor pentru restituirea permisului de conducere dacă a fost anulat ca urmare a consumului de alcool sau droguri, în prezent şase luni de la data executării pedepsei amenzii sau privare de libertate. ”Voi propune trei ani”, a spus el.

Predoiu a mai spus că va propune instituirea măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri. De asemenea, va propune suspendarea şi anularea înmatriculării în cazul în care autovehiculul nu deţine RCA, similar actualei soluţii referitoare la ITP.

Anunţul privind modificarea legislaţiei privind drogurile a fost făcută luni, după prezentarea concluziilor raportului Corpului de Control în cazul accidentului din 2 Mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *