Sindicatele solicită guvernului închiderea magazinelor de 1 Decembrie, 1 ianuarie şi prima zi de Crăciun şi Paşte

Sindicatele solicită premierului Victor Ponta, printr-o scrisoare deschisă, emiterea unei hotărâri de urgenţă a Guvernului prin care să stopeze deschiderea magazinelor de Ziua Naţională “1 Decembrie”, prima zi de Crăciun, 1 ianuarie şi prima zi de Paşte.
Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel Alfa” şi Federaţia Sindicatelor din Comerţ semnalează premierului “situaţia gravă apărută în cadrul companiilor multinaţionale” referitor la politica faţă de angajaţi şi programul acestora de lucru în perioada zilelor de sărbătoare legală.

 
Sindicaliştii susţin că până în anul 2010 companiile multinaţionale din sectorul comerţ au avut o atitudine care a rămas în limite decente faţă de sărbătorile naţionale legale şi faţă de angajaţi, magazinele rămânând închise trei zile pe an, respectiv 1 ianuarie, prima zi de Paşte şi prima zi de Crăciun.
Sindicaliştii atrag atenţia că, practic, din cele 12 zile de sărbătoare legală, până anul trecut doar trei erau respectate de angajatorii din comerţ, respectiv prima zi de Paşte, prima zi de Crăciun şi 1 ianuarie.

 
Semnatarii scrisorii deschise îi cer lui Victor Ponta ca, împreună cu Guvernul României, să emită o hotărâre de guvern de urgenţă, care să fie în vigoare la data de 1 decembrie, prin care să se stopeze deschiderea magazinelor măcar de Ziua Naţională 1 Decembrie, prima zi de Crăciun, 1 ianuarie şi prima zi de Paşte.

 

Simona TOMIŢĂ

simona.tomita [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *