Rovinietele se vor vinde online, din decembrie

Rovinietele se vor vinde online, din decembrie
Rovinietele se vor vinde online, din decembrie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are în vedere punerea în producţie a portalului web, unde utilizatorii vor putea achita atît tariful de utilizare a drumurilor naţionale (rovinieta – n.r.), cît şi tariful de trecere de la Feteşti – Cernavodă, începînd cu luna decembrie a acestui an, portal prin intermediul căruia vor putea fi efectuate plăţi cu cardul bancar, au spus reprezentanţii companiei.

Ei au menţionat că portalul reprezintă aceeaşi platformă dezvoltată la implementarea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) în anul 2010. La aceasta a fost adaugată facilitatea privind achitarea tarifului de trecere de la Feteşti – Cernavodă şi integrate sistemele de plată electronice cu cardul achiziţionate de CNAIR în luna septembrie a acestui an. „Începînd cu luna decembrie 2016, portalul va fi expus utilizatorilor, în momentul de faţă fiind supus testării, astfel încît la lansarea acestuia utilizatorii să beneficieze, fără probleme, de o nouă facilitate privind achitarea celor două tarife, şi anume plata online cu cardul bancar“, au precizat reprezentanţii CNAIR.
În primele şase luni ale acestui an, fosta CNADNR a încasat 719,2 milioane de lei (162 milioane de euro) din roviniete şi taxe de pod, cu 6,7% mai mult decît în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit News.ro. Întrebaţi care este ponderea vînzărilor online de roviniete din total, reprezentanţii CNAIR au spus că aceasta este de 15%. „Ponderea vînzărilor efectuate de către Distribuitori prin intermediul site-urilor autorizate şi al terminalelor, aşa cum sînt definite în Normele metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere, aprobate prin OMT nr. 611/2015, cu modificările şi completările ulterioare, reprezintă aproximativ 15% din numărul de roviniete emise în total“, au subliniat reprezentanţii CNAIR.

Şoferii care vor să achiziţioneze roviniete online au la dispoziţie site-uri autorizate de către Compania de Drumuri precum roviniete.ro. O altă platformă online de încasare a amenzilor de circulaţie şi pentru lipsa rovinietei a intrat în vizorul politiştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *