România va fi lovită de un nou val de caniculă

Vremea va fi caldă în intervalul 18 iulie – 31 iulie în toată țara, iar meteorologii anunță un nou val de caniculă din 20 iulie. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi scăzută, potrivit prognozei publicate de ANM.

În Muntenia, intervalul va începe cu valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime în general de 29…32 de grade și minime de 13…15 grade. Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34…37 de grade, iar a celor minime de 18…19 grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 25 iulie.

În Dobrogea, în primele zile, valorile temperaturii aerului vor fi normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 26…27 de grade, iar minimele termice ale acestui interval vor fi de 16…18 grade. După 20 iulie, vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în partea continentală, cu maxime în medie de 32…34 grade și minime de 19…21 de grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile mai ales în a doua săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *