Rezultate la nivelul judeţului Călăraşi. Simularea examenelor nationale pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a

Inspectoratul Şcolar al Judetului Calaraşi a organizat, in perioada 1 .02. – 6.02.2013, simularea examenelor nationale pentru elevii claselor a VIII-aa XII-a.
Actiunea s-a desfăşurat in toate unitatile şcolare ale judetului, gimnazii şi licee, şi a urmarit sa realizeze o radiografie a stadiului de pregatire a elevilor pentru aceste evaluari,precum capacitatea organizatorica a şcolilor.
Au fost implicati 2131 elevi din clasa a XII-a şi 2752 elevi din clasa a VIII-a, precum aproximativ 260 de cadre didactice, in ipostaza de organizatori pentru centrele de examen şi de evaluare, de asistenti şi de evaluatori. Conducerile şcolilor s-au preocupat sa asigure conditii similare celor de la examenul propriu-zis: organizarea salilor, procurarea materialelor consumabile, pregatirea asistentilor, etc. O echipa formata din inspectori şcolari metodi şti a monitorizat organizarea şi desfăşurarea examenului in fiecare unitate şcolara-centru de examen şi in centrele de evaluare.
Subiectele, elaborate dupa modelele oferite de Centrul National de Evaluare şi Examinare, i-au solicitat pe elevi sa demonstreze competentele prevazute de programele de examen.
A fost o mobilizare exemplara a elevilor (s-a inregistrat un număr foarte mic de absenti), dar şi a profesorilor de specialitate care au realizat, in afara orelor de curs, in timpul lor liber, evaluarea lucrarilor in cele patru centre de evaluare stabilite la nivelul judetului (Colegiul Agricol ,,Sandu Aldea’ Călăraşi, Liceul,,Danubius’Calaraşi, Liceul Teoretic,,Neagoe Basarab’ Oltenita, Şcoala Gimnaziala Lehliu-Gara).
La simularea Evaluarii Nationale s-au evidentiat, prin procente ridicate de note peste 5, urmatoarele unitati şcolare cu clase gimnaziale: Liceul Teoretic,,Mihai Eminescu’Calaraşi, Liceul Teoretic,Neagoe Basaralb’ Oltenita, Şcoala Gimnaziala ,,Lucian Pavel’Oltenita, Colegiul Economic Calaraşi, Şcoala Gimnaziala nr. 2 Borcea. Cu procente foarte mici se inregistreaza şcolile gimnaziale: nr.2 Modelu, nr.l Razvani, Ulmu, Unirea.
In ceea ce priveşte examenul de bacalaureat, se remarca rezultatele bune obtinute la Colegiul National ,,Barbu Ştirbei’ Călăraşi, Liceul Teoretic ,,Neagoe Basarab’ Oltenita, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu’ Calaraşi. In cîteva dintre liceele judetului s-au inregistrat sub 10% note de promovare: Liceul Tehnologic Auto Calaraşi, Liceul Tehnologic ,Jon Ghica’ Oltenita, Liceul Tehnologic ,,Dan Mateescu’ Calaraşi, Liceul Tehnologic ,,Duiliu Zamfirescu’ Dragalina, Colegiul Tehnic ,Ştefan Banulescu’ Călăraşi, Liceul Tehnologic Borcea.
Pana la urmatoarea simulare, care va avea loc in perioada 29.03.- 1.04.2013, in toate unitatile şcolare ale judetului, profesorii vor analiza, la nivelul clasei, continutul lucrarilor vor insista, in cadrul orelor de pregatire suplimentara, pe acele aspecte care trebuie ameliorate.
Conducerile unitatilor şcolare vor stabili planuri remediale, iar la nivelul Inspectoratului Şcolar se va realiza o analiza a rezultatelor, urmata de inspectii tematice in şcolile cu rezultate nesatisfacatoare.
Comunicat al Inspectoratului Şcolar al Judetului Călăraşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *