Pro sau contra asociații de proprietari

În municipiul Călăraşi, majoritatea clădirilor de locuit sunt vechi. Și stiți că dacă sunt vechi, au început să apară problemele: hidroizolația de pe acoperișuri s-a deteriorat, instalațiile din interior au multe defecte, tâmplăria exterioară trebuie înlocuită, casa scării trebuie zugrăvită și multe altele.  Știți că multe din aceste probleme s-ar rezolva cu mult mai multă ușurință prin intermediul asociațiilor de proprietari? Multe voci vor spune că au trecut prin etapa asta deja și că nu mai vor așa ceva. Dar… știm cu toții că ”unde-i unul, nu-i putere”, nu-i așa? Poate nu știați, dar lansarea Schemei de eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe  care va fi disponibilă în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013,  se apropie și e bine să fim pregătiți pentru a accesa fondurile disponibile. Asta schimbă perspectiva. Vă întrebați de ce?

  • Pentru că investiţiile ţintă o vor constitui clădirile de locuit construite între anii 1950 şi 1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri de până la 500 euro pe membru de familie.
  • Pentru că lucrările de anvelopare  care vor contribui la creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe va putea fi realizată cu fonduri europene accesate numai prin intermediul asociaţiilor de proprietari legal înfiinţate, care să cuprindă unul sau mai multe blocuri.
  • Pentru că, realizate prin intermediul asociațiilor de proprietari, lucrările vor fi cofinanţate de autoritatea locală.
  • Pentru că înființarea asociațiilor de proprietari e gratuită.
  • Pentru că nu trebuie să plătiți o firmă de consultanță pentru înființarea asociațiilor.

Pentru că Primăria Municipiului Călăraşi, prin Compartimentul de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari, acordă gratuit servicii de consultanță în vederea înființării acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *