Primăria Călăraşi: Concluziile întâlnirii cu oficialii din Belarus

Joi, 15 noiembrie 2012, la sediul Primariei municipiului Calarasi a avut loc o întâlnire de lucru dintre reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului de afaceri din județul Călărași, pe de o parte, și reprezentanți ai misiunii diplomatice ai Republicii Belarus în România, pe de alta parte, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri, care și-au manifestat intenția de cooperare economică cu municipiul nostru. Lucrarile au fost conduse  de Primarul municipiului Călărași,  Daniel Ștefan Drăgulin
La întrevedere au participat, în calitate de invitați, Excelența Sa  Valery Mrochek, consul pe probleme economice al Ambasadei Republicii Belarus la București și reprezentantul dealer-ului oficial al companiei ”Belarus Tractor”,  Veaceslav Borta.

 
Întâlnirea s-a bucurat de mare interes la nivel local, intrucat au participat: Prefectul Județului Călărași, George Iacob, reprezentanul Direcției Județene de Agricultură și Dezvoltare Rurală, reprezentantii U.S.A.M.V. – Bucureşti, Facultatea de Management, Ingenerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurală – Filiala Călăraşi, reprezentantul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultura a judeţului, precum și oameni de afaceri din domeniul agriculturii, care s-au arătat interesați de propunerile venite din partea oaspeților.

 
În urma discuțiilor purtate, au fost stabilite mai multe idei de colaborare pentru viitorul apropiat: înființarea unui centru de pregătire pentru mecanici și personalul de deservire a tractoarelor şi utilajelor agricole, deschiderea la Călărași în cursul anului viitor a unei reprezentanțe a uzinei producătoare precum și a unui centru de întreținere și reparații pentru tractoare și utilaje agricole.
De asemenea, pentru pregătirea profesională a studenților U.S.A.M.V. – Bucureşti, Facultatea de Management, Ingenerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurală – Filiala Călăraşi şi elevilor Colegiului de Agronomie vor fi puse la dispoziție, cu titlu gratuit, două tractoare spre a fi folosite ca bază de studiu, existând posibilitatea organizarii unor stagii de pregătire practică la sediul din Republica Belarus al producătorului, atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice. În acest context, au fost discutate şi alte posibilitaţi de dezvoltare economică in parteneriat, la o scară mult mai amplă, in beneficiul comunitaţii călărăşene.

 

Comunicat primit de la Primăria Călăraşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *