Poliţiştii rutieri au intensificat acţiunile în trafic, pe raza judeţului Călăraşi

Peste 4000 de autovehicule au fost controlate în perioada 26 – 28 noiembrie a.c., iar pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 1400 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de aproape 282.000 lei.

 
Dintre neregulile constatate, 1370 au reprezentat abateri de la prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Din totalul sancţiunilor aplicate la regimul rutier, 355 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 202 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 261 pentru traversare neregulamentară, 22 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 11 pentru defecţiuni tehnice, 7 pentru lipsa I.T.P. şi 7 pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului.
Alte 490 de abateri de la regulile de circulaţie au fost sancţionate potrivit legii.
Poliţiştii au constatat şi 7 infracţiuni, au reţinut 48 de permise de conducere (22 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 5 pentru consum de alcool, 6 pentru depăşire neregulamentară) şi au retras 23 de certificate de înmatriculare (13 pentru defecţiuni tehnice, 7 pentru lipsa ITP şi 3 pentru lipsa RCA). În trei cazuri a fost dispusă şi măsura indisponibilizării vehiculelor.

 

Exemple: – În seara de 28 noiembrie a.c., ora 18:34, poliţiştii au depistat pe raza comunei Şoldanu autoturismul marca Skoda Octavia, condus de P. Florian, de 43 ani, din Bucureşti, care a prezentat la testarea cu etilotestul o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.
– Pe D.N.3, în localitatea Călăreţi, a fost depistat în seara de 28 noiembrie a.c., ora 17,40, autoturismul marca Skoda, condus de C. Mihaela, de 33 ani, din Călăraşi, care a prezentat o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesteia i s-au  recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, poliţiştii recomandă conducătorilor auto:

– Adaptaţi viteza la condiţiile de trafic, păstrând o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă!
– Sporiţi atenţia în condiţii de ceaţă sau atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, gheaţă ori polei şi vizibilitatea este redusă!
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi centura de siguranţă!
Fiţi responsabili şi respectaţi regulile de circulaţie pentru a evita producerea unei tragedii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *