Polițiștii de frontieră, la datorie în minivacanța de Ziua Copilului și Rusaliile Ortodoxe

Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași și-au adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum și pentru întărirea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat.
Alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii de frontieră vor acționa în vederea asigurării oridinii și siguranței publice în zona de competență, precum și pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a faptelor specifice criminalității transfrontaliere.
În prezent, în Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, traficul autovehiculelor şi persoanelor se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi mari de aşteptare, iar dacă situația o impune vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere.
În această perioadă se va menține permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea dispunerii unor măsuri comune.
Recomandăm persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională, verificarea valabilității documentelor de călătorie, precum și pregătirea din timp a acestora în vederea efectuării formalităților controlului de frontieră cu operativitate.
De asemenea, pentru evitarea aglomerărilor se recomandă utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internațional și consultarea situației traficului prin aplicația Trafic Online disponibilă pe www.politiadefrontiera.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *