Poliţiştii au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea delicvenţei juvenile la Gimnaziul Carol I

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Călăraşi au desfăşurat în ziua de 8 mai a.c. o acţiune în mijlocul copiilor de la Gimnaziul Carol I – Învăţământ special integrat, din Municipiul Călăraşi, cu tema „Delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor”

Activităţile s-au desfăşurat în prezenţa părinţilor elevilor din clasele I-VII, învăţătorilor şi psihopedagogilor din această unitate de învăţământ.

Copiii au fost informaţi despre consecinţele nerespectării legii, despre faptul că legislaţia în vigoare conferă drepturi, dar prevede şi sancţiuni pentru cei care, prin comportamentul lor, încalcă normele de convieţuire socială.

Poliţiştii au subliniat importanţa ca fiecare elev să aibă o minimă educaţie juridică, având în vederea că necunoaşterea legii nu poate fi invocată în apărarea sa în momentul şi care încalcă o prevedere legală.

Părinţii prezenţi la această acţiune au înţeles că micuţii lor trebuie doar să ştie ABC-ul legii pentru că aceştia să fie în  cunoştinţă de cauză şi să greşească mai puţin.

În final, poliţiştii le-au prezentat obiectele din dotare, spre încântarea copiilor, şi au răspuns întrebărilor adresate.

 

Alexandra TOMA

alexandra.toma [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *