24 de persoane din Budeşti şi Fundeni, suspecte de ultraj contra bunelor moravuri şi încăierare, au fost reţinute de poliţişti

UPDATE:  Poliţiştii au luat în această noapte măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 24 de persoane din oraşul Budeşti şi comuna Fundeni, suspectate de ultraj contra bunelor moravuri şi încăierare

În continuarea activităţilor desfăşurate în dosarul penal întocmit ca urmare a conflictului produs pe o stradă din oraşul Budeşti, la sfârşitul săptămânii trecute, în care au fost implicate mai multe persoane, poliţiştii de investigaţii criminale au dispus, în această noapte, reţinerea a 24 de suspecţi cu vârste între 18 şi 47 de ani.
Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând ca în cursul zilei de 21 septembrie a.c. să fie prezentaţi Judecătoriei Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate pentru depistarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în actele de tulburarea gravă o ordinii şi liniştii publice.

_______________________________________________________

Polițiștii din Călărași efectuează în această dimineață 33 de percheziții domiciliare simultane, pe raza orașului Budești și a comunei Fundeni, din județul Călărași, la locuințele mai multor persoane, implicate într-un
conflict produs săptămâna trecută pe o stradă din orașul Budești.
La această acțiune participă, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Direcției de Investigații Criminale (IGPR), polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC), Serviciul de Intervenție Rapidă (SIR), de la Poliția Municipiului Oltenița, Poliția Orașului Budești și posturile de poliție arondate.

De asemenea, la activități participă și luptători SIIAS din cadrul IGPR. În cauză s-a beneficiat de sprijinul informațional al DOS(IGPR) și DGIPI.

Cele 33 de persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri cu privire la implicarea în fapte de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, vătămare corporală și distrugere, urmând să fie dispuse măsurile legale în consecință.
Starea conflictuală a avut loc în seara de 12 septembrie a.c., între membri ai unor familii din comuna Fundeni și din orașul Budești, urmarea unui conflict produs în penitenciar, între doi bărbați din aceste localități, condamnați pentru săvârșirea de infracțiuni cu violență (viol și tâlhărie).
În altercația, în care au fost folosite obiecte contondente, trei persoane au fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale, fiind avariate și două autovehicule. Conflictul a fost aplanat de luptătorii Serviciului de Intervenție Rapidă, deplasați la fața locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *