Ora Pământului celebrată şi la Călăraşi

La ora locală 20:30, luminile din edificii şi monumente din peste 150 de ţări vor fi stinse timp de o oră, pentru a marca astfel cea mai mare manifestare ecologistă din lume.
Astfel,sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 20:30 vor fi stinse luminile în municipiul Călărași.

 
Primarul Drăgulin după cum ne-a comunicat, a luat legătura cu mai mulţi agenţi economici şi din administraţia publică călărăşeană în vederea alinierii la această acţiune prin stingerea becurilor electrice şi aprinderea lumânărilor.
În fața Consiliului Județean Călărași și a Primăriei Călărași, vor avea loc diverse activități specifice acestui eveniment, aprindereași si lansarea în aer a 300 de lampioane, desene din lumânări și un spectacol fără consumul energiei electrice.

 
În lume
Vor fi cufundate în întuneric Portul din Sydney, Poarta Brandenburg, Cascada Niagara, Turnul Burj Khalifa, Cetatea Dubrovnik din Croaţia, Stadionul Olimpic din Beijing, străvechea citadelă Erbil din Kazahstan, dar şi alte obiective turistice, precum pieţele Al-Jundi şi Palestina din Gaza, Mica Sirenă din Copenhaga şi replica din Florenţa a celebrei statui David, realizată de Michelangelo.
Proiectul “Ora Pământului” a fost lansat de World Wide Fund for Nature (WWF) în 2007, în Australia. În acel an, expresia la ordinea zilei a fost “stinge lumina pentru binele planetei”, iar scopul acţiunii a vizat conversia către energiile regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *