“Nu sunt puşcariaş dar în fiecare vară mă tund aşa”.Asta scria un consilier local reţinut pentru mită la Călăraşi

UPDATE: 1 aprilie 2013-Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul declarat de recurentul-inculpat Dumitrache Vasile împotriva încheierii nr. 60/26.03.2013, pronunţată de Tribunalul Călăraşi. Casează încheierea atacată şi rejudecând, în fond: În baza art. 1491 alin. 9 C.p.p. respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Dumitrache Vasile.Dispune luarea faţă de inculpatul Dumitrache Vasile a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea Călăraşi, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii sale în libertate.

 

 

UPDATE: Tribunalul Călărași a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru Dumitrache Vasile zis Puiu.

Dumitrache Vasile este consilier din partea PDL Călăraşi.

 

Conform comunicatului emis de Direcţia Generala Anticorupţie Bucureşti,la data de 25 martie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au prins în flagrant pe D.V. (Dumitrache Vasile-Puiu n.r.), consilier local şi membru în Comisia de atribuire a unor locuinţe din fondul locativ de stat în timp ce primea cu titlu de mită suma de 1400 lei.
Ironia sorţii face ca pe statusul său de Facebook cu ceva timp în urmă să scrie chiar el însuşi: “Acesta sunt eu Puiu Dumitrache …nu sunt puşcariaş dar în fiecare vară mă tund aşa ca să pot să îmi tund şi baieţelul…de, tati trebuie să dea exemplu”.
Foto: facebook
În fapt, la data de 20 februarie a.c., a fost înregistrat un denunţ al T.D. privind o faptă de corupţie săvârşită de către consilier. Astfel, în luna ianuarie 2013, D.V., profitând de calitatea sa de membru al amintitei comisii, i-a pretins denunţătoarei o sumă de bani pentru a-i facilita obţinerea unei locuinţe cu destinaţie socială şi a lăsat de înţeles că are influenţă pe lângă unii membri ai comisiei cărora le va remite o parte din suma solicitată.
Au fost efectuate două percheziţii, respectiv la locuinţa consilierului şi la sediul Primăriei municipiului Călăraşi.
Consilierul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Tribunalului Călăraşi cu propunerea arestării preventive pe 29 de zile.
La probarea activităţii infracţionale s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii precum şi al Serviciilor Operaţii şi Tehnic din cadrul DGA.
Punerea în mișcare a acțiunii penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *