„Motociclism în siguranţă” – Campanie de prevenire a accidentelor de mopede şi motociclete în plină desfăşurare

Serviciului Rutier Călăraşi desfăşoară în perioada 01 – 31 august a.c. campania locală de prevenire a accidentelor, „Motociclism în siguranţă”
Scopul este de a conştientiza conducătorii de motociclete şi mopede, care circulă pe drumurile publice din judeţ, asupra importanţei respectării obligaţiilor prevăzute de legea rutieră şi asupra consecinţelor nerespectării acesteia.

Analiza efectuată la nivel judeţul Călăraşi privind dinamica accidentelor de circulaţie grave produse în primul semestru al anului 2012 de către conducătorii de motociclete şi mopede relevă, comparativ cu perioada similară a anului trecut, o scădere a numărului de accidente, astfel: 21(-7)accidente, soldate cu o persoană decedată, 4 (-10) persoane rănite grav şi 18(-1) persoane rănite uşor.

O primă acţiune în cadrul acestei campanii de conştientizare este desfăşurată de poliţişti rutieri din cadrul tuturor formaţiunilor de poliţie rutieră şi secţiilor rurale.
Obiectivele urmărite sunt reducerea numărului accidentelor grave produse pe fondul abaterilor comise de conducătorii de mopede şi motociclete, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere în care sunt implicaţi aceştia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *