Mircea Dinescu, despre România după 23 ani de la Revoluţie: Avem o clasă politică semianalfabetă

Mircea Dinescu a vorbit despre România la 23 de ani de la Revoluţie, precizând că nu are câtuşi de puţin entuziasm pentru acest capitalism, din moment ce avem o clasă politică semianalfabetă, în timp ce în comunism erau semianalfabeţi Ceauşescu şi nevastă-sa.

 
Dinescu spune că acum, la 23 de ani de la Revoluţie, vede “mari specialişti în Revoluţie”, care “iau martori tot securişti sau tot turnători la securitate şi mozolesc acea mişcare, acea revoltă populară care a fost reală”.
După  concluzie a afirmat că dacă era japonez, îşi făcea harakiri (ritual japonez sinucigaş), pentru că nu a crezut că inşi care l-au proslăvit pe Ceauşescu vor conduce România şi vor face partide politice, după cum nu a crezut că “o bună parte din clasa politică românească este semianalfabetă”.

 
Mircea Dinescu nu a părut foarte optimist nici faţă de viitor, precizând că din punctul lui de vedere guvernul Ponta e “un guvern de sinucigaşi”, pentru că şi-a asumat “puterea deplin, cu o opoziţie foarte firavă” şi pentru că trebuie să demonstreze rapid că are un proiect de ţară.

Interviul detaliat a fost realizat de Mediafax.

 

Florin DRIGA

florin.driga [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *