Ministrul Educaţiei a pus în dezbatere un plan cadru pentru învăţământul primar

Ministrul Educaţiei a publicat pe site-ul edu.ro un nou plan cadru pentru învăţământul primar. Documentul este supus dezbaterii publice până pe 19 februarie.

 

Acest plan conţine materiile obligatorii, opţionale, dar şi numărul de ore alocat fiecărei materii pe săptămână, pentru elevii claselor pregătitore, I, a II-a, a III-a, şi a IV-a.

 

Noutăţile acestui plan sunt următoarele: introducerea a două ore de sport pentru toate clasele primare şi două ore de “Muzică şi mişcare” pentru elevii din clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a.

“La nivel european, se constată acordarea unei atenţii sporite educaţiei fizice, prin alocarea unui număr mare de ore în ţări precum Franţa, Luxemburg, Ungaria, Germania, Slovenia, Austria, Liechtenstein, Croaţia (cel puţin 3 ore/săptămână). Creşterea numărului de ore de educaţie fizică reflectă importanţa care trebuie acordată sănătăţii şi dezvoltării fizice armonioase a tinerei generaţii, tot mai preocupată de tehnologia digitală, în detrimentul sportului şi mişcării în aer liber”, se arată în planul publicat de Ministerul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *