Măsuri întreprinse pentru buna desfăşurare a alegerilor pentru Parlamentul României

În judeţul Călăraşi, peste 800 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice şi paza secţiilor de votare cu ocazia alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatului, din data de 09 decembrie

Paza celor 234 de secţii de votare, organizate în 196 de localuri, va fi asigurată de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, lucrători pentru situaţii de urgenţă şi angajaţi ai celorlalte structuri teritoriale ale M.A.I..

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi funcţionează comandamentul operaţional judeţean format din şefii structurilor teritoriale ale M.A.I. şi ofiţeri desemnaţi pentru monitorizarea situaţiei operative şi a evenimentelor înregistrate, care vor coordonata toate acţiunile efectivelor din teren.

Au fost constituite echipe de poliţişti pentru verificarea, cercetarea şi soluţionarea sesizărilor atât în mediul urban, cât şi în cel rural, fiind prevăzute şi rezerve de intervenţie, formate din poliţişti şi jandarmi.

 

Oamenii legii atrag atenţia că, potrivit hotărârii B.E.C. nr. 14 D din 11.10.2012, în ziua votării, între orele 07.00 – 21.00, sunt interzise comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanţă de 500 metri în jurul localului secţiei de votare!

 

Pentru informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare se derulează în continuare campania „Tu decizi!Votează legal!”.

Ofiţerii, care au în responsabilitate zonele urbane şi rurale din judeţ, vor lua măsuri de postare la fiecare secţie de votare, în locuri vizibile, a afişelor cu mesajul campaniei, astfel încât toţi cetăţenii să conştientizeze riscurile încălcării legislaţiei electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *