Manifestări de Ziua Marinei la Călăraşi.Vezi programul

Și în acest an la Călăraşi se vor organiza manifestări de Ziua Marinei care marchează sărbătorirea Nașterii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor.

Sâmbătă, 11 august, pe Canalul Siderurgic se va desfășura concursul de pescuit staționar, cu incepere de la ora 06:00, iar în zilele de 13 și 14 august, la ora 10:00, Căminul de bătrâni  „Sf. Antim Ivireanul” este gazda unei competiții de șah și table.

Pe 15 august, începând cu ora 8:00 se va oficia Sfânta Liturghie la Biserica Sf. Ioan Botezătorul (Alexe) de către P.S. Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi. Alaiul bisericesc se va deplasa apoi spre Crucea Marinarilor din Parcul Central, unde se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor marinari urmată de o ceremonie de depunere a coroanelor de flori.

Vor urma defilarea navelor, nunta marinărească, concursuri de bărci cu motor și cu rame, concurs de înot și parada ambarcațiunilor de tip caiac-canoe. Bineînțeles, alături de acestea, spectatorii se vor delecta asistând la prinderea rațelor, școndru, precum și programul artistic.

Cei mici vor putea și ei sa participe la concursul de pictură de pe data de 14 august,  începând cu ora 9:00 în Parcul „Dumbrava”, cât și la  concursul de desene pe asfalt ce se va desfășura pe 15 august, de la ora 9:00 în Parcul „Central”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *