Legea e făcută să fie încălcată.Şoferi prinşi băuţi la volan şi cu autoturisme neînmatriculate

Deşi sunt cunoscute prevederile legii cu privire la circulaţia pe drumurile publice încă mai asistăm la încălcarea acestora pentru că “poate nu mă prinde”.

 
Astfel, agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi – birourile rutier şi de ordine publică – au depistat pe strada Policlinicii o persoană de 25 ani, din Călăraşi, care conducea un autoturism marca Opel, fără a poseda permis de conducere.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Tot în aceeaşi seară,agenţi din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dragalina au oprit în trafic, pe raza comunei Ştefan Vodă, autoturismul marca Dacia, condus de un individ de 24 ani, din localitate.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul se afla sub influenţa alcoolului ( 0,46 mg/l alcool pur în aerul expiat).
Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Călăraşi pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat.
În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

 

O altă persoană de 34 ani, din comuna Luica, judeţul Călăraşi, suspectă de ultraj şi săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier, a fost reţinută ieri de procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa.
În seara de 06 mai a.c., în timp ce conducea un autovehicul fără să posede permis de conducere, a accidentat două persoane şi a părăsit locul accidentului.
Poliţiştii şi jandarmii, care l-au căutat la domiciliu pentru a-l cerceta cu privire la accidentul produs, au fost loviţi cu pumnii şi picioarele de suspect.
Acesta a fost introdus în arest, urmând să fie prezentat Judecătoriei Olteniţa cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *