Lecții gratuite de educație rutieră non-formală la Călărași

Lecții gratuite de educație rutieră non-formală la Călărași

Sâmbătă, 10 iunie, copiii și adulții din Călărași (Str. Eroii Revoluției din 22 Decembrie 1989 nr. 49B, Calarasi, jud. Calarasi) și alte 79 de orașe din țară sunt invitați la lecții gratuite de educație rutieră non-formală, parte din programul național organizat de United Way România, în parteneriat cu Poliția Română – Direcția Rutieră, Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Kaufland România.

Cursurile vor avea loc în același timp în toată țara, în intervalul 10,00 – 12,00, sâmbătă, în parcările a 102 magazine Kaufland, în puncte special amenajate.

Inițiativa urmărește să crească nivelul de siguranță în trafic, în contexul în care România se află printre primele patru țări din Uniunea Europeană cu cele mai mari rate de accidente rutiere cu victime.[1]

La eveniment, copiii vor afla direct de la agenții de poliție rutieră care sunt regulile de traversare, regulile pentru cei care merg cu bicicleta sau cauze ale celor mai frecvente accidente rutiere, în timp ce părinții vor avea ocazia să se informeze corect cu privire la regulile care scad riscul de accidente, utilizarea centurii de siguranță, viteze, utilizarea luminilor în trafic și noțiuni preventive pentru motocicliști și bicicliști.

În cadrul evenimentelor vor avea loc concursuri pentru cei mici care cunosc regulile, dar și tombole pentru adulți, cu peste 40.000 de premii. Printre premii se numără biciclete, skateboarduri, trotinete, căști de protecție, rucsaci reflectorizanți, iar adulții vor putea câștiga în plus și cursuri de condus defensiv la Academia Titi Aur.

Cursurile fac parte dintr-un program național amplu de promovare a siguranței rutiere în rândul copiilor și adulților, prin acțiuni educative în 102 școli și 102 magazine Kaufland, dezvoltat de United Way în parteneriat cu Poliția Română – Direcția Rutieră, Ministerul Educației Naționale și Kaufland România.

Kaufland România sprijină proiectele care vin în beneficiul comunității și se implică activ în programe de responsabilitate socială, educație, ecologie, cultură și de promovare a stilului de viață sănătos.

 

 

 

[1]Conform datelor Strategiei Naționale pentru Siguranță Rutieră, publicate de United Way România, mai 2017 AICI

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *