Cine a furat laptopul de la D.S.V?!

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi a confirmat, printr-o adresă privind liberul acces la iunformatiile de interes public, faptul că s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, întrucât la Direcţia Sanitar-Veterinară din Călăraşi(D.S.V) a fost sustras un laptop.
“Sunt efectuate cercetări pentru identificarea suspecţilor şi recuperarea prejudiciului”, se menţionează în răspunsul oferit.
Poliţia Călăraşi a fost sesizată cu privire la acest aspect, la data de 9 februarie ac.


Laptopul era funcţional şi achiziţionat cu fonduri Phare

Tot printr-o adresă privind liberul acces la informaţiile de interes public, Direcţia Sanitar Veterinara Călăraşi confirmă incidentul şi sesizarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pentru efectuarea cercetărilor necesare.
Directorul executiv, dr. Gheorghe Drăgănică, recunoaşte că laptopul respectiv era funcţional şi achiziţionat cu fonduri Phare. Era folosit, din câte aflăm, pentru redactarea unor note constatatoare.
Ancheta internă nu a scos la iveală, până în prezent date care, să conducă spre cel/cei care şi-au însuşit acest obiect.
“Au fost audiaţi, li s-a luat amprente…”, spune directorul Gh. Drăgănică.Acesta susţine că a anunţat Poliţia, la câteva zile după constatarea dispariţiei, în ideea că, în urma unei anchete interne, apare laptopul.
Acesta afirma că, nu poate face supoziţii, aprecieri, cu privire la această dispariţie, însă intenţionează să suplimenteze măsurile de supraveghere.
” Intenţionez să suplimentez măsurile de supraveghere, camere video în birouri, dispozitiv de acces pe bază de cartelă, paznic la poarta principală instituţiei”.
În prezent, paza instituţiei este asigurată de firma SC R& S GUARD SECURITY SRL din municipiul Călăraşi.
La intrare, sunt luate în evidenţă datele celor care intră în această instituţie, însă, ce e drept, nu se uită nimeni în geanta celor care ies din această unitate, pentru a vedea cine şi cu ce pleacă acasă.
În cazul în care autorul acestui furt va rămâne neidentificat, prejudiciul va fi recuperat, prin reţinerea din salariul tuturor celor care lucrau în biroul de unde laptopul a dispărut.

 

Georgiana Dragomir
georgiana.dragomir@informatiadecalarasi.ro
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *