La Călărași se desfășoară a XIV-a ediție a Zilei de Curățenie Națională

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, se desfășoară, la nivel național, a XIV-a ediție a Zilei de Curățenie Națională. Mesajul acestei ediții este ”Natura are prioritate!”. România se alătură celorlalte 190 de țări care au aceeași misiune: ”O lume cu mai puține deșeuri!”.

În cadrul activității de ecologizare , în județul Călărași, s-au înscris 33 de unități de învățământ. 2264 elevi vor fi coordonați de 151 de cadre didactice. Voluntarii vor strânge deșeurile din natură. Scopul acestui program este conștiențizarea efectelor poluării.

Această amplă activitate vizează stimularea respectului față de natură, formarea de convingeri, obişnuinţe şi deprinderi de conduită ca viitori cetăţeni responsabili.

Adevărata educaţie ecologică îşi va atinge scopul numai atunci când elevii vor fi convinşi de necesitatea ocrotirii naturii şi vor deveni factori activi în acţiunea de conciliere a omului cu natura. Conştientizând frumuseţea mediului local, promovând pitorescul zonei în care locuiesc, elevii vor înţelege utilitatea acţiunilor ecologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *