Azi la Călăraşi se aniversează “Ziua Internaţională a Educaţiei”

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, se vor derula azi,activităţi cultural – educative dedicate celebrării Zilei Internaţionale a Educaţiei.
Evenimentul are ca organizatori Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic, iar ca invitaţi reprezentanţi ai editurilor consacrate, din domeniul educaţional, reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ şi ONG – uri.

 

Acţiunile constau în prezentarea de creaţii literare, programe artistice, menite să evidenţieze parteneriatul real al elevilor şi cadrelor didactice, amenajarea de standuri de carte, menite să stimuleze interesul pentru lectură.

Participanţilor la eveniment li se vor înmâna diplome, de către organizatori.

 

 

 

Ziua internationala a Educatiei este celebrata anual pe 5 octombrie, incepand cu anul 1994, in intreaga lume, pentru a aminti de importanta rolului educatiei. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnarii in 1966 a recomandarilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.

Recomandarile UNESCO/ILO au stabilit drepturile si responsabilitatile profesorilor si standardele internationale pentru educatia continua, integrarea in campul muncii, conditiile de predare si invatare. Aceste recomandari, valabile si in prezent, mai contin si sfaturi practice pentru profesori pentru a creste nivelul calitatii educatiei. Practic sunt stabilite standardele legate de profesionalism, cooperare intre institutii, educatia continua a cadrelor didactice, libertate profesionala, responsabilitati, codul de etica al profesiei, drepturi, numarul orelor de munca, remuneratie etc.

Educatia este un factor important al formarii noastre, deoarece permite evolutia armonioasa a personalitatii umane din punct de vedere spiritual, moral, social, cultural si economic, fiecare individ educat adaugand un plus de valoare societatii. Inevitabil, progresul in educatie depinde in mare parte de calificarea si daruirea cadrelor didactice, de tehnicile pedagogice ale profesorilor. Din acest motiv, actul de educare este considerat o profesie, o forma de serviciu public care necesita experti in domeniul educatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *