ITM Călărași: Rezultatele controalelor în perioada 15 – 22.07.2022

ITM Călărași

În perioada 15 – 22.07.2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a desfăşurat, sub coordonarea Inspecţiei Muncii, Campania de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activităţi în staţiile de distribuţie a carburanţilor auto.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi 19 angajatori, s-au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale: 2 amenzi, în valoare de 6000 de lei şi 5 avertismente. Pentru neconformităţile constatate s-au dispus 15 măsuri cu termene precise de rezolvare. Principalele neconformităţi constatate care au fost şi sancţionate sunt:
– neevidenţierea orelor de începere şi sfârşit a programului de lucru;
– nerespectarea dispoziţiilor de repaus săptămânal;
– nerespectarea dispoziţiilor de muncă de noapte;
– lipsă copii CIM la locul de muncă;
– lipsă repartiţie program de lucru;
– nerespectarea elementelor înscrise în CIM (salariul de încadrare, timpul de lucru), dosarele de personal incomplete.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificaţi 18 angajatori, s-au aplicat 2 amenzi, în valoare de 8000 de lei şi 31 de avertismente. Pentru neconformităţile constatate s-au dispus 33 măsuri cu termene precise de rezolvare. Principalele neconformităţi constatate care au fost şi sancţionate sunt:
– căile de circulaţie din incinta staţiei nu erau semnalizate corespunzător;
– angajatorul nu ţine o evidentă a zonelor cu risc ridicat şi specific şi nici nu a luat măsuri pentru prevenirea producerii accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale a lucrătorilor;
– unitatea nu avea reexaminările la aparatele de măsură şi control, respectiv verificările metrologice. Planul de zonare al staţiei nu era actualizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *