ITM Călăraşi gazdă a două evenimente la înalt nivel profesional

ITM Călăraşi gazdă a două evenimente la înalt nivel profesional
ITM Călăraşi gazdă a două evenimente la înalt nivel profesional

Inspecţia Muncii a luat decizia ca la nivelul judeţului Călăraşi să fie organizate două evenimente importante: unul dedicat Săptămânii Europene de Securitate şi Sănătate în Muncă sub egida Agenţiei Europene pentru SSM şi celalalt referitor la modul de implementare a legislaţiei europene în domeniul substanţelor chimice periculoase în România.

1.Agenţia Europeană de Securitate şi Sănătate în Muncă va lansa, în mod oficial, în luna aprilie 2016, campania 2016-2017 cu tema: „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”. Cu această ocazie Inspecţia Muncii a ales patru centre: Arad, Maramureş, Neamţ şi Călăraşi pentru organizarea de simpozioane în cadrul cărora vor fi prezentate lucrări ştiinţifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. La evenimentul organizat  între 24-26 octombrie 2016 în centrul Călăraşi vor participa inspectoratele din 11 judeţe: Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Călăraşi.

La acest eveniment vor mai participa reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, angajatori sau reprezentanţi ai acestora, servicii interne şi externe precum şi lucrători desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale, reprezentanţi ai sindicatelor, etc.

Doar, în anul 2003 ITM Călăraşi a mai organizat un simpozion similar dedicat Săptămânii Europene de SSM, tema abordată fiind referitoare la modul de depozitare, manipulare şi utilizare a substanţelor chimice periculoase.

 

 

2.Al doilea eveniment care se va desfăşura la Călăraşi în luna iunie 2016 are drept scop instruirea inspectorilor de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă privind modul de punere în aplicare a prevederilor legale europene privind asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi.

La nivelul României au fost propuse 2 centre pentru instruirea inspectorilor de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă, unul fiind la Cluj, iar celălalt la Călăraşi. La instruirea de la Călăraşi vor participa inspectori de muncă din 20 judeţe: Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Bucureşti, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dolj, Vrancea, formatori fiind 2 inspectori din cadrul Inspecţiei Muncii.

Faptul că judeţul Călăraşi a fost ales să organizeze 2 evenimente de asemenea anvergură ne onorează considerându-se apreciată activitatea noastră şi totodată ne determină ca modul de desfăşurare al acestora să fie la cel mai înalt nivel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *