ITM Călărași: 28 aprilie onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale

ITM Călărași: 28 aprilie onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale

În fiecare an Organizaţia Internaţională a Muncii  (OIM) lansează câte o temă pentru a sărbători pe 28 aprilie ZIUA INTERNAŢIONALĂ PENTRU SECURITATE ŞI SĂNĂTĂTE ÎN MUNCĂ. Tema pentru anul 2017 esteOptimizaţi colectarea şi utilizarea datelor de SSM”. Anul acesta campania OIM se concentrează pe nevoia stringentă a ţărilor de a-şi îmbunătăţi capacitatea de a colecta şi a utiliza date de securitate şi sănătate în muncă (SSM) fiabile.

Se urmăreşte, în special, protejarea drepturilor lucrătorilor şi promovarea unui mediu de lucru sigur şi sănătos pentru toţi lucrătorii, inclusiv pentru lucrătorii migranţi, mai ales pentru femeile migrante, precum şi pentru cei cu forme precare de angajare.

Convenţiile OIM în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) impun, de asemenea, statelor membre care le-au ratificat să instituie mecanisme de colectare şi utilizare de date de SSM fiabile pentru scopuri de prevenire. Aceste instrumente ale OIM recunosc că adunarea şi utilizarea datelor SSM fiabile sunt indispensabile pentru detectarea riscurilor noi şi emergente, pentru identificarea sectoarelor periculoase, pentru elaborarea unor măsuri de prevenire, precum şi pentru punerea în aplicare a politicilor, a sistemelor şi a programelor la nivel internaţional, naţional şi de întreprindere. Datele de SSM furnizează baza pentru stabilirea priorităţilor şi măsurarea progresului.

28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mişcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale şi organizează simultan campanii în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *