Ion Voicu, şeful vămii din Călăraşi, a fost reţinut alături de alte patru persoane

Ion Voicu, şeful vămii din Călăraşi, a fost reţinut, joi, alături de alte patru persoane, de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru contrabandă cu motorină, informează surse judiciare.
Procurorii DIICOT au reţinut 13 persoane, între care pe şeful vămii din Călăraşi şi alţi patru vameşi.

 
În 11 septembrie, şeful vămii Călăraşi, Ion Voicu, a fost luat din locuinţa sa, de poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Poliţiei, fiind dus la sediul Vămii Călăraşi, unde au loc percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu combustibil, cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro.
Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au găsit la locuinţele şi la firmele percheziţionate un adevărat parc cu maşini de lux.

 
Conform unui comunicat al DIICOT, gruparea infracţională era constituită din opt persoane care sunt acuzate că au achiziţionat peste 11.000 de tone de motorină Euro 5 în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi, însă în realitate au revândut motorina prin staţii de distribuţie a carburanţilor, fără să plătească taxele aferente.
Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Călăraşi, care făceau controale formale la societăţile comerciale implicate şi le asigurau spaţii necesare funcţionării, susţin procurorii DIICOT.

 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către membrii grupării a fost estimat la 5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *