Institutul de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea gazda seminarului “Cultura orzului de bere – Oportunitate de dezvoltare pentru fermierii români”

Asociația Berarii României împreună cu Soufflet România organizează seminarul “Cultura orzului de bere – Oportunitate de dezvoltare pentru fermierii români”, vineri, 17 noiembrie 2023, între orele 10.00 -13.00 la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, jud. Călărași.
Asociația Berarii României, în calitate de principal reprezentant asociativ al sectorului berii din țara noastră, a demarat în ultimul trimestru al anului 2022 un proiect de promovare la nivel național a culturii de orz de bere din România. Derularea sa se realizează într-un parteneriat al Asociației cu Soufflet România și beneficiază de suportul tehnic acordat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcțiile pentru Agricultură Județene.

Proiectul constă în implementarea și susținerea unor seminarii la nivel național, în cadrul cărora fermierii vor primi informații complete despre particularitățile, avantajele și oportunitățile oferite de cultura orzului de bere, de la semănare și până la recoltare.
Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea suprafețelor cultivate cu orz de bere, respectiv creșterea cantităților acestui tip de materie primă provenite din producția națională și furnizate producătorilor de bere din România. Numărul ridicat de fermieri participanți la seminariile organizate până la acest moment, precum și interesul lor față de cultura orzului de bere și dezbaterile extrem de aplicate care au rezultat ne-au demonstrat oportunitatea proiectului și potențialul său în susținerea creșterii suprafețelor cultivate cu orz de bere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *