În perioada 15 mai – 1 noiembrie 2012 este interzisa comercializarea de porcine

Conform D.S.V.S.A. Călăraşi în perioada 16 mai-31 octombrie 2012 pot fi comercializate animale din urmatoarele specii: ecvidee, bovine, ovine, caprine şi păsări vii.
Comercializarea animalelor provenite din exploatatii nonprofesionale (gospodariile populatiei) este permisa numai in targurile de animale vii autorizate sanitar veterinar.
Pe raza judetului Calarasi unt autorizate sanitar veterinar 3 targuri de animale vii in localitatile: Calarasi, Budesti, Jegalia.
Targurile de animale vii sunt monitorizate de medicul veterinar de libera practica sub aspectul evaluarii starii de sanatate a animalelor prezentate la targ, cat si a documentelor insotitoare obligatorii: certificatul sanitar veterinar de sanatate, documentele de miscare, iar animalele obligatoriu identificate.

D.S.V.S.A. Călăraşi atenţionează proprietarii de animale:

Înainte de a vă deplasa cu animalele din gospodaria proprie, prezentati-vă cu animalele la medicul veterinar din localitate pentru a decide daca animalul poate sau nu poate fi miscat catre târgul de animale vii !
Porcii din gospodării pot fi scoşi la vânzare doar în târgurile autorizate sanitar veterinar in perioada 1 noiembrie 2012 – 15 mai 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *