I.S.U. Călăraşi împreună cu I.G.S.U. organizează în perioada 28 – 31 august faza finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 28 – 31 august 2012, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, alături de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, organizează faza naţională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2012, la această etapă fiind calificate cele mai bune 12 loturi sportive ale pompierilor din România, echipe reprezentative ale judeţelor: Arad, Bihor, Timiş, Mehedinţi, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Sibiu şi Călăraşi.

 

 

         Cele 4 probe de „foc”, ce compun competiţia Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi, nu în ultimul rând, multă îndemânare.

 

 

Cupa „campionilor”, „Cpt. Pavel Zăgănescu” se află acum în vitrina unităţii, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Călăraşi câştigând de 6 ori până acum prestigiosul trofeu, lucru ce poate fi considerat oricând drept o carte de vizită a unei unităţi militare de pompieri cu rezultate deosebite şi pregătire profesională de invidiat.

În anul 2000, pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi au urcat pentru prima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2006, 2007, 2008, 2009 şi 2011 au fost tot acolo.

Pentru această competiţie, pompierii care ne reprezintă la aceste întreceri sportive s-au antrenat temeinic pentru a reprezenta judeţul cu cinste încă o dată.

Pregătirea continuă, spiritul de echipă şi disciplina au fost atributele acestor pompieri  performeri, iar ambiţia lor în acest an se rezumă la un singur lucru, câştigarea concursurilor şi păstrarea cupei „Cpt. Pavel Zăgănescu” la I.S.U. Călăraşi.

 

 

 

Cu puţin timp înainte de începerea Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, inspectorul şef al I.S.U. “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, colonelul Popa Daniel Gheorghe se arăta a fi foarte încrezător în şansele pompierilor călărăşeni, în încercarea lor de a păstra titlul de campioni naţionali, opinând:

„ Este bine ştiut că e greu să ajungi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar este mult mai dificil să te menţii acolo, să faci faţă mereu unor loturi reprezentative ale unor judeţe mari precum: Arad, Bihor, Timiş, Mehedinţi, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui sau Sibiu. Lupta este aprigă, din ce în ce mai strânsă în ultimi ani, este o competiţie a celor mai buni pompieri din ţară, chiar sutimile de secundă contează la fiecare probă. Suntem campioni en titre, dar pretenţiile noastre rămân aceleaşi, vrem să păstrăm la Călăraşi Cupa „Căpitan Pavel Zăgănescu”, este cel mai râvnit trofeu al pompierilor militari. Am încredere în băieţii noştri, sunt pregătiţi, ştiu bine ce au de făcut, sunt o echipă omogenă şi acest spirit de echipă i-a ajutat mereu să ajungă pe podium.

      Cred că putem câştiga, este adevărat că şi celelalte echipe sunt foarte bine pregătite, dar ne menţinem pretenţiile, vrem locul I. Pe această cale le doresc mult succes băieţilor noştri.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *