FOTO – EXCLUSIV! Tânărul care a jefuit, sub ameninţarea armei, un curier este liber!

Ieri, în jurul orei 12.00, un tânăr de 15 ani a jefuit un curier, sub ameninţarea pistolului. Acesta vorbise la telefon cu angajatul firmei de curierat şi l-a aşteptat în scara blocului I 18, unde, sub ameninţarea pistolului, l-a deposedat de două colete în care se aflau telefoane mobile.

UPDATE Iulian Mihai D., tânărul infractor, autorul jafului produs ieri,  a fost eliberat  de poliţişti deoarece este minor şi nu poate fi încarcerat decât dacă medicii în consideră un pericol public. Din câte se pare, acesta a achiziţionat pistolul pe care l-a folosit să-l ameninţe pe curier, printr-o comandă de pe internet. Poliţiştii şi procurorul de caz au dispus reţinerea sa, însă, în lipsa documentului de la medicul legist, acest lucru nu este posibil. Pentru că cei de la medicină legală vor întocmi mâine comisia pentru a stabili dacă acesta era conştient de fapta sa, tânărul a fost pus în libertate şi se află în acest moment la bunicii săi. Cel mai probabil, aceştia l-au pedepsit şi nu mai are voie să se uite la tv sau să navigheze pe net…

Jaf ca-n filme

Din câte se pare tânărul de 15 ani locuia în acel bloc, împreună cu părinţii săi. “Astăzi (n.r. ieri), în jurul prânzului, Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată de un tânăr de 24 de ani din Slobozia, judeţul Ialomiţa, despre faptul că în urmă cu puţin timp a fost deposedat sub ameninţarea unui pistol de două colete în care se aflau două telefoane mobile”, a declarat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. Potrivit declaraţiei victimei, astăzi a venit în municipiul Călăraşi pentru a livra cele două colete, în urma unei convorbiri telefonice pe care le-a avut cu un individ. A urcat în scara unui bloc din municipiul Călăraşi unde a fost interceptat de un bărbat mascat, care sub ameninţarea pistolului, i-a luat cele două colete. Suspectul a aruncat pe geam, de la etajul 4, cartela de telefon pe care a folosit-o în convorbirea telefonică avută cu angajatul firmei de curierat, aceasta fiind căutată fără succes de poliţişti în grădina din faţa blocului. Motivul pentru care aceasta nu a fost găsită ar putea fi faptul că o bătrână care locuieşte aici, săpa, în timpul anchetei, grădiniţa cu pricina.

“După producerea faptei, suspectul a tras o singură dată cu pistolul. Victima nu a suferit vătămări corporale, cel mai probabil nu a tras asupra sa ci în plan vertical. În urma investigaţiilor efectuate s-a reuşit identificarea suspectului”, a mai spus Ramona Tudor. De asemenea, poliţiştii au recuperat prejudiciul constând în cele două telefoane mobile şi au găsit şi arma. Specialiştii de la Serviciul de Arme, Exploziv, Substanţe Periculoase vor stabili în ce condiţii a fost procurată arma, având în vedere că vorbim de un minor, cu vârsta de 15 ani, deci nu putea să deţină această armă în mod legal şi de asemenea despre ce armă este vorba şi-n ce condiţii a folosit-o. Tânărul a fost dus ieri, în jurul orei 15.45, la sediul poliţiei unde i-a fost luată o declaraţie.

Monica Măgureanu

monica.magureanu@informatiadecalarasi.ro

 

One thought on “FOTO – EXCLUSIV! Tânărul care a jefuit, sub ameninţarea armei, un curier este liber!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *