Fonduri de peste 15 milioane de euro pentru sprijinirea grupurilor de producători agricoli, prin Submăsura 9.1

Producătorii din sectorul agricol sunt încurajați să aplice pentru „Submăsura 9.1 – Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, de către autorități.

Pot obține finanțare grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către MADR înainte de solicitarea sprijinului.

Sunt eligibile și grupurile de producători care au obținut recunoaștere atât pentru produse și/ sau grupe de produse sprijinite prin sM 9.1, cât și pentru produse și/ sau grupe de produse sprijinite prin sM 9.1a.

Sunt eligibile toate cheltuielile rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul agricol, care au fost prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

„AFIR are in continuare deschisa inca o sesiune de depunere proiecte – 9.1 ,,Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol,, lansata din 18 iulie pana in 18 octombrie

Alocarea financiară disponibilă pentru finanțarea proiectelor din această sesiune este 15.356.515 euro.

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil și nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaștere. Suma maximă acordată este de 100.000 euro/ an și se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă de cel mult 5 ani de la recunoaștere, astfel: anul I – 10%, anul II – 8%, anul III – 6%, anul IV – 5% și anul V – 4%.

Intra pe www.afir.info pentru detalii și pentru a aplica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *