Explozia în blocul din centrul Municipiului Călăraşi nu a afectat structura. Imagini video

Explozie într-un bloc din centrul Municipiului Călăraşi.UPDATE:  Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au constatat că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată, iar locuitorii celor 4 scări de bloc vor putea reveni, de mâine(vineri), în apartamente.

Se află în curs o anchetă penală pentru stabilirea cauzei producerii exploziei, precum şi modul în care vor fi acordate despăgubirile civile.

De mâine va  fi degajat spaţiul exterior al blocului.Trupul neînsufleţit al Ginei Popescu a fost depus la capelă.

Primăria, Consiliul Judeţean Călăraşi  alături de Guvern se vor implica pentru a sprijini cu fonduri cele 8 familii rămase fără case.

La această oră sunt 2 ipoteze luate în considerare.Prima,acumulare de gaze iar a doua,un act suicidal.

_________________________________________

Joi,26 decembrie 2013,ora 14:42

Locatarii blocului afectat de explozie şi angajaţii cafenelei de la parter susţin că înainte de producerea deflagraţiei, doi lucrători ai Distrigaz au fost la faţa locului pentru a verifica dacă există scurgeri de gaz,asta după ce oamenii le-au solicitat intervenţia. Imediat după plecarea celui de-al doilea angajat s-a produs deflagraţia.
O persoană în vârstă de 46 de ani,angajată la ADR Sud Muntenia Călăraşi a murit, iar alte şase au fost rănite.Una dintre persoanele rănită, aflată în stare gravă, a fost adusă cu o maşină de terapie intensivă cu echipaj SMURD la la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” din Capitală, unde i s-a făcut o tomografie, apoi a fost transferată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Capitală. În prezent, aceasta este internată la secţia de terapie intensivă, având arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului.
Clădirea a fost evacuată şi se efectuează cercetări.Momentan apartamentele nu pot fi locuite până la finalizarea cercetărilor.
Procurorii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere, în acest caz fiind audiate deja mai multe persoane.
Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele spun că, în urma primelor cercetări, s-a stabilit că explozia de la Călăraşi s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale din interiorul apartamentului numărul doi,în care a avut loc deflagraţia.
Locatarii au făcut sesizări la numărul de urgenţă 112 în legătură cu posibile scurgeri de gaze.

 

_________________________________________

Miercuri,25 decembrie 2013,ora 18:26
Explozie într-un bloc din Călăraşi.(peste stradă de sediul SRI). Cel puţin 9 apartamente sunt afectate,un ranit grav si autoturisme avariate. Explozia a fost resimţită pe o distantă mare.
Echipaje ale pompierilor şi salvării sunt prezente.
Mare parte dintre locatarii blocului afectat de explozie şi-au petrecut noaptea la rude sau la prieteni, deşi autorităţile locale le-au pus la dispoziţie un spaţiu de cazare provizoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *