Elevi suspecţi de toxiinfecţie după ce au băut laptele primit la şcoala nr.8 din Călăraşi

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au prelevat probe din laptele distribuit elevilor de la Şcoala 8-Mircea Vodă din Călăraşi, în condiţiile în care cinci copii au avut simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au băut laptele primit la şcoală.

 
Miercuri, cinci elevi din clasa a III-a care au băut laptele primit la şcoală au avut dureri abdominale, vărsături şi dureri de cap.Imediat copiii au fost luaţi acasă de către părinţi, în timp ce conducerea şcolii i-a anunţat pe reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru a recolta probe din lapte.
“Au fost cinci copii la Şcoala generală nr. 8 din Călăraşi care au avut simptome de intoxicaţie alimentară. În acest moment ei sunt din nou la şcoală, starea lor este bună, deci nu au necesitat internarea. S-au luat probe din laptele adus pentru copii şi urmează să fie făcute analizele, iar noi aşteptăm rezultatele acestora”, a declarat Silviana Sestacovschi ,director ISJ Călăraşi.

 

 

Conducerea şcolii spune că firma care distribuie laptele în unitatea de învăţământ este din judeţul Brăila, susţinând, totodată, că laptele primit pentru elevi este depozitat la şcoală în frigidere. Reprezentanţii şcolii mai spun că lotul de lapte din care au băut copiii a fost retras din şcoală şi dus la analize şi că elevii primesc acum lapte din alt lot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *