Descindere soldată cu arestări la serviciul Permise Călăraşi.Sunt implicate şi alte persoane

Trei persoane, dintre care un lucrător din cadrul SPCRPCIV Călăraşi au fost arestate preventiv şi sunt cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, ca urmare a acţiunii desfăşurată în data de 31 ianuarie a.c..
Totodată, în cauză s-a dispus de către procuror punerea sub învinuire a altor cinci persoane pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

 
Astfel, în 31 ianuarie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au efectuat 6 percheziţii la domicilii, sedii de firmă şi autoturisme, precum şi la sediul SPCRPCIV Călăraşi şi au pus în executare zece mandate de aducere într-un dosar penal de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie.
Din datele şi informaţiile obţinute a rezultat faptul că un director de vânzări la o societate comercială de pe raza Mun. Olteniţa, jud. Călăraşi primea sume de bani cuprinse între 400-500 Euro de la diferiţi candidaţi care susţineau examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere, susţinând că are influenţă asupra unui agent examinator din cadrul SPCRPCIV Călăraşi.
Probele administrate în cauză au relevat faptul că persoana care primea banii, în ziua dinaintea examenelor se întâlnea cu agentul examinator Nicuţor DEMOSTENE din cadrul SPCRPCIV Călăraşi căruia îi indica numele candidaţilor pe care îi ,,susţinea” şi îi dădea circa 200-300 Euro per candidat pentru ,,serviciul” pe care acesta urma să-l facă, respectiv facilitarea promovării examenului practic.

 
Una din modalităţile prin care erau recrutate persoanele doritoare să promoveze facil şi sigur proba practică a examenului auto consta în recomandarea acestora de către instructori auto, dintre cursanţii şcolii sale de şoferi.
Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii S.J.A. Călăraşi au beneficiat de sprijinul S.R.I., Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmerii Romane şi Serviciului Operaţii din cadrul D.G.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *