Corupţia din justiţie se rezolvă cu activitatea eficientă a DNA

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a declarat că se poate rezolva corupţia din justiţie printr-o activitate eficientă a DNA, fiind înregistrate mai multe cazuri de magistraţi cu sentinţe definitive de condamnare.

 
Întrebată, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, cum comentează situaţia actuală din justiţie, cu referire la cazurile de corupţie înregistrate în sistem, Monica Macovei a spus că, în prezent, USL este percepută şi de către unii magistraţi că este împotriva luptei anticorupţie şi că vrea să oprească anchetarea celor care sunt corupţi.

 
“Am văzut din interceptările celor două judecătoare de la Bucureşti că una spune că, deşi a venit USL la putere, ăştia de la DNA lucrează. Ceea ce înseamnă că USL este văzută, percepută, şi de către unii magistraţi, ca cineva care este împotriva luptei anticorupţie, care vrea să oprească anchetarea celor care sunt corupţi sau fac evaziune fiscală sau spălare de bani. Şi a mea este asta. Corupţia din justiţie se rezolvă, o combatem, cu activitatea eficientă a DNA, care asta face. Sunt mai mulţi magistraţi cu sentinţe definitive de condamnare. Nu se făcea în niciun caz cu serviciul secret al Ministerului Justiţiei”, a spus Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *