Comisarii Garzii de Mediu, dotaţi cu Dacia Duster

Garda de Mediu va primi în scurt timp cinci autoturisme Dacia Duster pentru a le folosi în munca de teren. Cu ajutorul acestor autoturisme 4×4, comisarii vor putea pătrunde în zonele cele mai greu accesibile, unde, de regulă, se întâlnesc cele mai multe nereguli.

 

Prin intermediul programului de cooperare transfrontalieră Romania Bulgaria, proiectul “Managementul comun al riscului în zona transfrontalieră a Dunării”, comisarii Gărzii de Mediu vor primi cinci Dacia Duster noi.

 

12 angajaţi
Garda de Mediu Călăraşi are în prezent 12 angajaţi, din care: 10 comisari, prim comisarul Gărzii – Rareş Ionescu, şi o secretară. Astfel, maşinile vor fi extrem de utile pentru cele 5 echipe, mai ales că până acum aceştia erau nevoiţi să se descurce cu ajutorul unui Fiat, o Dacia Solenza şi două autoturisme marca Dacia Logan. “Cu maşinile astea intram pe câmp dar le spărgeam scuturile. Nu prea puteam să intrăm la balastiere.. N-aveam binocluri, n-aveam lanterne profesionale, proiectoare, lucruri de care aveam mare nevoie”, ne-a declarat prim comisar al Gărzii de Mediu Călăraşi, Rareş Ionescu.

 

Monica Măgureanu
monica.magureanu@informatiadecalarasi.ro

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de mâine a ziarului Informaţia de Călăraşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *