CFR în grevă din 27 noiembrie: Va fi asigurată o treime din activitatea normală

UPDATE: Declanșarea grevei generale la CFR SA, anunțată pentru luni de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, se amână cu două zile, au anunțat sindicaliștii. Liderii federației menționate au semnat vineri un acord în acest sens cu administrația Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Aceasta din urmă se obligă ca între timp să rezolve o serie de probleme.

Potrivit ultimei prevederi a acordului semnat de sindicaliști cu conducerea CNCF CFR SA, declanșarea grevei se va amâna până la data de 29 noiembrie 2023, ora 14.00.

_________________

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNMCV) a anunţat declanşarea unei greve propriu-zise la nivelul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, începând cu data de 27 noiembrie 2023, ca urmare a nesoluţionării revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă.

Potrivit unui comunicat al FNMCV, remis Agerpres, pe perioada grevei va fi asigurată o treime din activitatea normală, în conformitate cu prevederile legale.

„Urmare a grevei de avertisment din data de 15 septembrie 2023, reprezentanţii Guvernului anunţau creionarea unui plan pentru: finanţarea strategică şi coerentă a căii ferate în vederea readucerii infrastructurii feroviare româneşti la parametrii tehnici proiectaţi; impulsionarea investiţiilor în material rulant de calitate, modern care să vizeze înlocuirea completă a parcului de locomotive şi vagoane destinat transportului de pasageri pe calea ferată, astfel încât românii să se întoarcă în trenuri; stabilirea unei salarizări corecte care să asigure o ierarhie salarială bazată pe complexitatea şi volumul muncii precum şi importanţa şi competenţa în actul decizional şi care să permită eliminarea deficitului uriaş de angajaţi. Deşi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 a fost aprobat, negocierile colective în vederea încheierii contractului colectiv de muncă sunt blocate de politicile economice şi sociale adoptate de Guvern”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, aceste politici nu numai că împiedică stabilirea în cadrul negocierilor colective a unei salarizări în concordanţă cu complexitatea şi volumul muncii, precum şi importanţa şi competenţa în actul decizional, dar încalcă şi dispoziţiile contractelor colective şi individuale de muncă în vigoare încheiate între părţi, o serie de drepturi salariale fiind diminuate sau suprimate la plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *