Campanie de “bun simţ” începută de Primăria Călăraşi

Împreună vom reuși!

Continuăm să spunem asta, pentru că fără ajutorul călărășenilor, nu vom putea face ca orașul nostru să devină unul mai curat, în care să ne facă plăcere să locuim și să ne invităm cu mândrie prietenii.

Asta nu presupune mare lucru, dacă ne gândim bine. Câți dintre dumnevoastră nu ați fost deranjați când, după o plimbare în parc, ați vrut să vă odihniți pe o bancă și v-ați dat seama că altcineva se urcase cu picioarele pe ea, murdărind-o sau vazând cum stăpânii de câini își plimbă animalele și nu consideră necesar să-și strângă mizeria pe care aceștia o fac? Pe cine n-a deranjat rezultatul practicării îndeletnicirii naționale a spartului de semințe și aruncatului cojilor pe jos? Nu vă deranjează ambalajele, hârtiile, sticlele de plastic aruncate aiurea numai în coșul de gunoi nu?

Haideți ca împreună să încercăm să ne educăm concetățenii certați cu normele de conviețuire, să le spunem că spartul semințelor în public n-ar deranja prea tare dacă n-ar scuipa cojile pe jos, că ar fi frumos când își scot câinele la plimbare să și curețe după el, să le arătăm că există coșuri de gunoi la tot pasul, că băncile din parc nu-s făcute ca să se urce cu picioarele pe ele, că trandafirul de pe scuar ar trebui sa bucure ochii trecătorilor de acolo de unde e, nu din vreo glastră.

Și dacă nu aveți curajul să abordați astfel de persoane, poate o fotografie făcută cu telefonul mobil și trimisă pe adresa de mail a primăriei calarasi@municipiu.ro,  i-ar face pe cei vinovați să-și corecteze comportamentul iar dacă nu, să le fie măcar rușine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *