Călăraşiul pe lista judeţelor la guvern pentru neglijenţă la pregătirea pentru iarnă.Ponta anunţă că vor urma schimbări din funcţii

După ce cu câteva zile în urmă am asistat la o paradă a autovehiculelor destinate deszăpezirii la Călăraşi ,iată că o informare la nivel de guvern demostrează altceva. Călăraşiul nu putea lipsi nici de această dată. Deci cum rămâne domnilor? Suntem sau nu suntem pregătiţi pentru “marea deszăpezire”?

 

UPDATE: Contactat telefonic primarul municipiului Călăraşi,Daniel Drăgulin a infirmat declaraţiile ministrului Radu Stroe şi a reconfirmat că primăria Călăraşi este pregătită pentru iarna ce bate la uşă.

 

 

Un interviu detaliat va fi difuzat pe frecvenţele Stil FM,joi,6 decembrie la ora 17:00

 

 
Ministrul Administraţiei, Radu Stroe, l-a informat, luni, pe Victor Ponta că în patru judeţe a fost neglijată pregătirea pentru iarnă, iar premierul le-a cerut prefecţilor să informeze Guvernul care sunt cauzele, avertizând că aceia care nu pot rezolva problema trebuie “să-i lase pe alţii care pot”.
“Călăraşi, Giurgiu, Bihor, Teleorman nu au reuşit să asigure cantităţile necesare de materiale antiderapante”, l-a informat Stroe pe primul-ministru, în cadrul comandamentului de iarnă reunit, luni seara, la Guvern.
Primul-ministru le-a cerut prefecţilor să justifice, până marţi, din ce motive nu au luat măsurile necesare pentru pregătirea de iarnă, precizând că în şedinţa de Executivului vor fi lua măsurile care se impun, putând fi vorba inclusiv de înlocuirea persoanelor vinovate.
“Am organizat această reuniune ca să vă spunem încă o dată că, până acum, am fost norocoşi, nu au fost intemperii, dar e decembrie, vine iarna. Aţi avut timp suficient. Dacă există alte probleme, trebuia să le spuneţi sau spuneţi-le mai repede, nu aş mai vrea să aud scuze. Dacă nu puteţi, îi lăsaţi pe alţii care pot, că văd că în anumite judeţe se poate, în altele, nu. “, a avertizat premierul.
Ponta i-a cerut ministrului Stroe să notifice judeţele în cauză chiar din această seară, prefecţii având obligaţia să trimită informări cu motivele care au dus la această situaţie.
“Judeţele respective, vă rog, până mâine să prezentaţi ministrului Administraţiei o notă exact despre ce n-aţi făcut sau de ce n-aţi putut să faceţi, că nu facem judecăţi de faţă cu toată lumea, şi mâine, la şedinţa de guvern, luăm măsuri, dacă e din vina dumneavoastră sau dacă e din vina altcuiva. Vă rog, celor patru, domnule ministru, să le transmiteţi în seara asta şi în scris ca până mâine, la şedinţa de guvern, să aflăm ce s-a întâmplat şi de ce nu pot să ţină ritmul cu ceilalţi”, a spus Ponta, subliniind faptul că el ia foarte în serios problema pregătirii pentru iarnă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *