Călărașiul, marele câștigător al concursului “Igienă acasă și la școală”, secțiunea grădinițelor

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Oltenița s-a situat pe locul I în cadrul proiectului educațional “Igienă acasă și la școală”, cu povestea Luca în Împărăția Curățeniei. În plus, Grădinița cu Program Normal Nr.7 „Harap Alb” s-a situat pe locul al III-lea cu povestea Ajutorul Împărtului Spumățel.

 

 

Creativitatea și eforturile celor 50 de copii care au participat din partea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 2 Oltenița vor fi răsplătite cu o serbare tematică dedicată copiilor, cu cărți de povești și cu produse de curățenie Domestos pentru o perioadă de un an, iar echipajul G.P.N Nr. 7 „Harap Alb” va primi cărți de povești.

 

 

Diana Stan, SBM HHC la Unilever South Central Europe:Mărturisesc că suntem  mândri de cotele atinse de acest proiect. Am fost uimiți și incântați  de creativitatea tuturor copiilor implicați. Avem de-a face cu elevi isteți ,  plini de pasiune și cu cadre didactice responsabile și receptive care înțeleg foarte bine rolul lor în educarea generației tinere în chestiuni care nu sunt tratate neapărat de programa școlară. În fiecare an ne convingem că proiectul este unul din ce în ce mai valoros și avem încrederea că, peste ani, eforturile noastre, alături de cele ale Ministerului Educației, vor fi meritat, că vom fi participat la educarea unor generații mai bine informate în ceea ce privește igiena și dezinfecția . Felicităm toți  câștigătorii și participanții și le mulțumim pentru dedicare.”

 

 

Rodica Cherciu, Inspector General, Direcția Generală Educație și Învățare pe tot Parcursul Vieții din cadrul M.E.C.T.S:Mă bucur să văd că acest proiect a fost tratat cu atât de multă responsabilitate de către elevii și cadrele didactice implicate. Educația privind igiena este foarte importantă și felicit inițiativa Unilever de a-i învăța pe copii despre aceste lucruri esențiale pentru sănătatea lor într-un mod atât de plăcut și de eficient. Felicit, de asemenea, copiii, profesorii și părinții pentru că au înțeles însemnătatea proiectului și pentru că au răspuns atât de bine demersului nostru.”

 

 

Concursul, derulat de Domestos în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, s-a desfășurat în anul școlar 2011-2012, pe o perioadă de șase luni pline de activități intense și provocări. În fiecare grădiniță, 50 de preșcolari, susținuți de două cadre didactice coordonatoare, au dezvoltat cinci tipologii de personaje pe care le-au integrat într-o poveste pe tema igienei.

 

 

Coordonatoarea proiectului din partea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 2 Oltenița,  Prof. Moldoveanu  Cozeta-Silvia spune că „Proiectul “Igienă acasă și la școală” a fost un excelent prilej  pentru  însușirea și aprofundarea de către copii  a regulilor de igienă, dar și pentru exersarea acestora la grădiniță și acasă. Concursul  a fost pentru copii  o oportunitate  de a-și  expune cunoștințele  referitoare la regulile de igienp, dar și de a-și pune în valoare  creativitatea și  originalitatea în domeniul literar și în domeniul artistico-plastic. Cu toții  suntem mândri  de câștigarea premiului I  la acest concurs, reușită  care are în spate muncă și responsabilitate. Mulțumim organizatorilor și tuturor celor care ne-au susținut.”

 

 

Coordonatoarea proiectului din partea Grădiniței cu Program Normal Nr. 7 „Harap Alb”, Prof. Iordache Alina, povestește: Ceea ce ne-a făcut să dam curs invitației de a participa la acest concurs a fost faptul că am realizat că cele mai mari greutăți în adaptarea copiilor la școală pornesc de la capacitatea redusă de exprimare a acestora, de la lipsa deprinderii de a povesti. Acest concurs a fost o experiență extraordinar de plăcută- copiii au lucrat cu mare drag și au avut multă ambiție în a realiza cele mai frumoase lucrări, părinții au fost receptivi și ne-au ajutat foarte mult în promovarea concursului, lucru pentru care le mulțumim din suflet. Nu vă puteți imagina ce încântare a fost când am aflat că ne situăm pe locul al III-lea la finalul competiției.”

 

 

Lucrarea G.P.P Nr. 2 Oltenița poate fi găsită aici: http://www.zeromicrobi.ro/lucrari-gradinita/111

Lucrarea G.P.N  Nr. 7 „Harap Alb” poate fi găsită aici: http://www.zeromicrobi.ro/lucrari-gradinita/101

 

 

În perioada 14 mai- 1 iunie, pe platforma www.zeromicrobi.ro s-au înregistrat 454.644 de vizite și 120.871 de voturi.

2 thoughts on “Călărașiul, marele câștigător al concursului “Igienă acasă și la școală”, secțiunea grădinițelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *