Aproximativ 24 de tone deşeuri din pilitură de fier, oprite la P.T.F. Călărași

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, cantitatea de 23.840 kilograme deşeuri din pilitură de fier, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.
În ziua de 18.07.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 45 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din pilitură de fier.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus menţionat, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autocamionul transporta cantitatea de 23.840 de kilograme deşeuri din pilitură de fier, pentru care şoferul a prezentat documente de transfer incomplete. Deşeurile au fost încărcate din Bulgaria, destinaţia fiind o firmă de pe teritoriul României.
În cauză, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menţionat, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *