APIA a început vizarea carnetelor de rentier agricol

APIA a început vizarea carnetelor de rentier agricol
APIA a început vizarea carnetelor de rentier agricol

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că în perioada 1 martie – 31 august (în zilele lucrătoare) rentierii agricoli trebuie să se prezinte, personal ori prin mandatar, la oricare centru judeţean al APIA, pentru obţinerea vizei aferente anului 2016, a carnetelor de rentier agricol.

 

Pentru vizarea carnetului de rentier agricol, solicitantul trebuie să semneze o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale, însoţită de documente, pe baza cărora persoana desemnată de către Centrul judeţean al APIA va verifica conformitatea documentelor originale cu copiile existente la dosar, şi, în cazul persoanelor pensionate pe caz de boală, va certifica copiile depuse ale deciziilor de la comisia de expertiză medicală.

 
În cazul în care se constată că datele declarate de solicitanţi nu corespund realităţii, dreptul de a primi rentă viageră agricolă se suspendă pînă la data completării dosarului conform prevederilor legale în vigoare. Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură rată anuală, pînă la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de Banca Naţională a României din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar. Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2015 poate fi încasată de moştenitorii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *