Amenzi de peste 700.000 lei în urma controalelor ANSVSA

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat, în perioada 7 – 29 iulie 2022, amenzi în valoare de 708.000 de lei, în urma verificărilor efectuate în pensiuni, tabere şcolare, grădiniţe, creşe şi cantine, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), anunță agerpres.

„În intervalul 7 iulie 2022 – 31 august 2022, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea acţiunilor de control în perioada sezonului turistic de vară la nivel naţional. La baza acestor acţiuni de control a stat principiul asigurării unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii consumatorilor în contextul unei afluenţe mari de turişti ce duce la o creştere a rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement, tabere şcolare, creşe, grădiniţe, localităţile de interes turistic în special la cele care prepară şi furnizează alimente pentru persoanele aflate în aceste zone, ceea ce reprezintă un potenţial risc pentru sănătatea umană”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, acţiunile controalelor oficiale au urmărit în special, identificarea şi retragerea de la comercializare către consumatorul final a produselor alimentare care prezintă un risc pentru sănătatea publică.

Astfel, în intervalul 7 iulie – 29 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat 821 de unităţi (315 pensiuni, 33 de tabere şcolare, 191 de grădiniţe, 18 creşe, 264 de cantine), fiind aplicate 83 de sancţiuni în valoare de 708.000 de lei.

Totodată, au fost emise 4 ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

„Inspectorii ANSVSA vor sancţiona toţi operatorii economici care nu respectă normele şi cerinţele de igienă pentru a preveni apariţia riscurilor privind siguranţa alimentară. Seria acţiunilor de control va continua şi în perioada următoare”, se menţionează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *