Ajutoare alimentare din partea UE. Află cine beneficiază de acestea

În perioada imediat următoare, vor fi distribuite alimente prin Programul European Anual de distribuire a ajutoarelor alimentare.

 

Categoriile de persoane care pot beneficia de ajutoare alimentare în cadrul planului, conform HG 600/2009, completată prin HG 950/2012, sunt:  familiile și persoanele singure care beneficiază de venit minim garantat conform Legii nr. 416/2001; șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obținute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună;  persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, neinstituționalizate; veterani și văduve de război; beneficiarii de pensii IOVR; persoanele persecutate politic, prizonierii și deportații; urmașii eroilor-martiri ai Revoluției din decembrie 1989.

 

Anul acesta, persoanele incluse în categoriile aprobate prin hotărâre de guvern vor primi următoarele categorii de produse alimentare: făină, paste, bulion, orez, biscuiți, fasole, mălai, zahăr, mazăre, tomate. Produsele au fost recepționate de Direcția de Asistență Socială și depozitate în condiții corespunzătoare, distribuirea către populație urmând a se efectua la o dată stabilită de comun acord cu Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură Călărași și Consiliul Județean Călărași.

One thought on “Ajutoare alimentare din partea UE. Află cine beneficiază de acestea

  1. Aș dori să aflu când se distribuie restul de ajutoare. Am ridicat la sfârșitul lunii noiembrie o parte, urmând să revin pentru făină și ulei, dar nimeni nu știe când se va face următoarea aprovizionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *