Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A.) a primit acceptul pentru finanţarea unui important proiect

În urma reorganizării Agenţiei Naţionale Antidrog în cadrul Ministerului Administratiei şi Internelor, au fost făcute demersuri în vederea contractării Proiectului „Crearea si dezvoltarea unei retele de management a proiectelor cu specific antidrog”, cod SMIS 1212, care a fost depus spre finanţare prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Astfel Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A.) a primit acceptul de finanţare a proiectului şi, ulterior, s-a semnat contractul de finanţare.

Bugetul total al proiectului este de 5.660.141,00 lei (1.316.311 Euro), iar contribuţia financiară a Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin , Agenţia Naţională Antidrog, este de 849.021,15 lei (197.446 Euro).

Proiectul „Crearea si dezvoltarea unei retele de manangement a proiectelor cu specific antidrog”, care se va desfăşura pe o perioadă de 12 luni, are ca scop îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a Agenţiei Naţionale Antidrog, la nivel central şi teritorial şi ale instituţiilor şi organizaţiilor partenere implicate în lupta împotriva drogurilor în vederea susţinerii implementării politicii antidrog în România, prin crearea şi operaţionalizarea unei reţele de management a proiectelor cu specific antidrog.

Cursurile de formare profesională de „manager de proiect” organizate în cadrul proiectului vor fi destinate unui număr de 230 de persoane din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, instituţii publice si organizaţii partenere. Totodată, sistemul informatic ce va fi realizat în cadrul proiectului va permite asigurarea unui management eficient al utilizării fondurilor externe nerambursabile, care vor fi accesate ulterior, în scopul promovării dezvoltării economice şi sociale şi va constitui un aport semnificativ la instrumentele de fundamentare a următoarelor linii directoare ale politicii antidrog în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *