A început campania anuală de vaccinare a pãsãrilor din gospodării

A demarat campania anuala de vaccinare a pãsãrilor din gospodãriile judetului Călăraşi. Actiunea este obligatorie iar costurile sunt suportate de proprietari.Aceasta are drept scop prevenirea aparitiei si evolutiei pseudopestei aviare.

Pentru derularea în bune conditii a vaccinãrii pãsãrilor, detinãtorii de pãsãri sunt rugaţi sã asigure accesul în curti şi sã tinã pãsãrile în adãposturi la data anuntatã pentru efectuarea actiunii.

De asemenea, în domeniul sigurantei alimentelor, inspectorii de specialitate ai DSVSA Calarasi s-au implicat in 35 actiuni de inspectie si control  asupra modului  de expunere spre vânzare în reţeaua comercială a produselor de origine animala si nonanimala, în vederea identificării neconformităţilor privind igiena, calitatea şi etichetarea acestora, trasabilitatea produselor, respectarea regulilor de manipulare,  respectarea lantului frigorific.
Pentru neregulile contatate au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 7300 lei.

DSVSA Calarasi atentionează că in perioada 15 mai – 1 noiembrie 2012 este interzisa comercializarea porcinelor in târgurile de animale.
In această perioadă vor fi admise pentru comercializare doar animale din speciile : bovine, cabaline, ovine si caprine si pasari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *