A fost descoperită melodia care-i calmează pe şoferi. Poți s-o asculți aici

A fost descoperită melodia care-i calmează pe şoferi.
A fost descoperită melodia care-i calmează pe şoferi.

Cercetătorii au compus o melodie pe care o consideră cea mai potrivită de ascultat la volanul maşinii. Oamenii de ştiinţă spun că piesa îi poate ajuta pe şoferi să conducă mai atent.Melodia concepută de muzicieni profesionişti, coordonaţi de psihologul Simon Moore pare destul de banală la prima vedere, fiind o combinaţie de chill-out şi muzică clasică, dar cu sonorităţi mai degrabă primitive.Totuşi, cercetătorii nu şi-au propus să compună o capodoperă muzicală, ci o piesă cu efect terapeutic asupra şoferilor. Mai ales asupra celor cu vîrsta sub 25 de ani, o categorie al cărei stil de condus este cel mai uşor de influenţat prin muzică.
Compozitorii melodiei cu efect terapeutic spun că piesa se potriveşte cu ritmul cardiac, având între 50 şi 80 de bătăi pe minut.
Melodia are aproape patru minute şi este o piesă instrumentală. Un şofer care ascultă această piesă în timp ce conduce maşina va avea tendinţa să frîneze şi să accelereze mai domol şi va fi în general mai atent la volan, speră experţii.Demersul cercetătorilor vine după ce un studiu a arătat că 11% dintre şoferii tineri au recunoscut că au făcut un accident auto sau au fost pe punctul de a face, din cauza muzicii pe care o ascultau la volan în momentul respectiv. Studiul mai arată că 90% dintre tinerii posesori de maşini au admis că fie cîntă la volan, fie, mai grav, dansează în timp ce conduc. Printre melodiile care aproape că i-au trimis la spital se numără “Toxic” a lui Britney Spears şi “Back in Black” a lui AC/DC.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *