Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță: ”Pe Biden de Oltenița îl caută altcineva și tot la primărie vrea să se întoarcă”. Candidații PSD pentru localitațile Sohatu, Budești, Dragalina, Ileana, Mitreni, Șoldanu, Ulmu, Vasilați și Unirea

Joi, 4 aprilie 2024, la sediul organizatiei județene a PSD Călărași, președintele Vasile Iliuță a continuat prezentarea candidaților PSD pentru localitățile Sohatu, Budești,Dragalina, Ileana, Mitreni, Șoldanu, Ulmu, Vasilați și Unirea, la alegerile locale din județul Călărași.
Iată principalele declarații susținute la această conferință:

 

Vasile Iliuță: ”Înainte să prezint candidații noștri pe localități, aș vrea să vă spun că am făcut un sondaj pe 3500 de participanți. Am constatat că în continuare, cetățenii județului Călărași își doresc să continuăm proiectele în sănătate, 21 % au spus că vor să continuăm proiectele în sănătate, în infrastructură rutieră 18 %, în educație 20 %, turism 10 %. A apărut conceptul de turism la Călărași, în urma investițiilor pe care Consiliul Județean le face în municipiul Călărași Acestea au fost, să spunem rezultatele sondajului făcut de către mine și acum aș vrea să vă prezint candidații. Din comuna Sohatu, Odorog Claudia, Viceprimar în cadrul consiliului local și al primăriei Sohatu s-a înscris în competiție pentru funcția de primar al comunei Sohatu.”

 

 

Odorog Claudia: ”Așa cum a spus și domnul președinte, numele meu este Claudia Odorog. Sunt viceprimar în funcție în comuna Sohatu, sunt de profesie biochimist, profesor de biologie și chimie. Sunt căsătorită, am 2 copii și m-am angajat în bătălia aceasta pentru primăria comunei Sohatu. Îmi doresc să continui proiectele începute în comuna noastră în timpul mandatelor de la primărie, să aduc și proiecte noi și o viziune nouă asupra lucrurilor în localitatea noastră. Avem nevoie de îmbunătățiri în ceea ce privește infrastructura, trebuie să continuăm proiectul de apă început, trebuie să extindem rețeaua de apă, astfel încât toți locuitorii să beneficieze de apă potabilă. Trebuie să asfaltăm ă întreaga comună, astfel încât să ajungem la standardele cerute de zilele noastre. Trebuie să investim în învățământ, să ne modernizăm spațiile de învățământ, să ne dotăm laboratoarele și aici vorbesc în calitate de profesor, pentru că se simte nevoia unor spații moderne în care copiii să aibă tot ceea ce este necesar, astfel încât actul de învățământ să se desfășoare în condiții optime.
Avem nevoie să investim în sănătate și să modernizăm dispensarul uman din localitatea noastră și astfel serviciile medicale să fie la un standard ridicat. De asemenea, avem nevoie și de o rețea de canalizare pentru că nu putem avea apă fără canal.”

Vasile Iliuță: ”Vreau să-l prezint și pe Marian Pavel, candidatul nostru pentru funcția de primar al orașului Budești, care s-a înscris în competiție, nu de acum, cu vreo 3 ani în urmă.”

 

Marian Pavel: ” Numele meu este Marian Pavel, sunt din Budești, am 49 de ani, sunt căsătorit, tată a 2 copii. Conduc o societate comercială. M-am înscris în această cursă electorală cu dorința de a crea o majoritate în consiliul local Budești, o majoritate care să ne permită punerea în aplicare a proiectelor pe care ni le dorim, să le implementăm la Budești. Din păcate, în orașul nostru, în ultimii ani nu s-a făcut mai nimic. Suntem deficitari la toate capitolele capitolele, avem nevoie de investiții în infrastructură, în sistemele de canalizare și apă, drumuri, reparație, școli. Avem nevoie de dezvoltare la absolut toate capitolele. Nu știu dacă există ceva la momentul respectiv, care sunt spun că funcționează așa cum ar trebui. Cu siguranță sunt sigur că vom fi și avem tot sprijinul Consiliului Județean. Împreună sper să reușim.”

 

Vasile Iliuță:În continuare, candidatul pentru comuna Dragalina, Dumitru Eduard Dan și candidatul pentru Ileana, Alexandru Răzvan.
Ce aș putea să spun, avem o schimbare la comuna ileana. Domnul Cornel Alexandru nu s-a mai înscris în competiție și astăzi avem un nou candidat pentru funcția de primar, Alexandru Răzvan pentru funcția de primar al comunei Ileana, la Dragalina, fost viceprimar de 2 mandate. Astăzi, să spunem, unul din competitorii pe care îl propunem pentru funcția de primar al Comunei Dragalina.”

 

Dumitru Eduard Dan: ” Numele meu este Eduard Dan Dumitru, căsătorit, tată a unui copil. Sunt astăzi așa mai senior în comparație cu ceilalți, am împlinit deja vârsta de 60 de ani și nu aș lua asta ca un dezavantaj, vreau ca un atu, adică experiența de viață și experiența profesională în cele 2 mandate pe funcția de viceprimar al comunei. Aș începe cu problema cea mai ardentă a comunei noastre, infrastructura rutieră locală din cei peste 72,5 km de drumuri și străzi, drumuri comunale pe care le are comuna noastră, s-a făcut pe un procent de sub 15 %. Procentual vorbind, cred că suntem pe ultimul loc din județul Călărași și se pare acum, de abia în an electoral actuala administrație, actualul primar a reușit să asfalteze într-unul din sate în satul Drajna, aparținător de comuna Dragalina, aproximativ 7,58 km din cei peste 13 5 km, cât are comuna. Este una dintre problemele care doare cel mai tare, așa cum știți majoritatea dintre noi, majoritatea cetățenilor, sunt posesor al unui autoturism. Drumurile groaznice, selenare. Aș putea să răspund, distrug și fac găuri în bugetul personal al fiecăruia. Din acest motiv, deci e clar, e primul obiectiv al meu în cazul în care cetățenii vor hotărî ca eu să fiu viitorul primar al comunei. De asemenea, mă voi apleca foarte mult asupra laturii sociale și de protecție socială care la plecare a fost aproape total neglijată. Atât timp cât legea ne ajută și se pot face angajări pentru persoanele cu dizabilități actualul primar ignoră solicitările și nu dorește angajarea de asistenți personali. În afară de acest fapt care îl voi pune, îl voi trata ca o prioritate a mea în campanie și în activitate va fi un program în care atât persoanele cu dizabilități, cât și persoanele în vârstă sau cu venituri reduse să intre într-un program de igienizare de curățenie cel puțin de 2 ori pe lună de 2 ori pe an gratuit și făcut prin intermediul primăriei locale, dezvoltarea rețelei de canalizare, care la momentul actual este undeva la 30, 35 % din localitate, așa cum știm se pune foarte mult accent și factori de mediu pun foarte mult accent pe acest lucru, ne propunem să respectăm cu adevărat standardele cerute. Altfel este o prioritate. Avem la ora actuală o stație de epurare care trebuie să existe o stație modulară care trebuie extinsă și se pot face toate aceste lucruri. Proiecte sunt și se pot, foarte, foarte multe proiecte pot fi puse în aplicare, deoarece la ora actuală România trece printr-o perioadă în care banii de la Uniunea Europeană, bani pentru toate căile economice europene vin către noi. Domnul actual primar a accesat destul de multe proiecte, dar nu și-a stabilit sub nicio formă o prioritate a acestora. E un fel de hai, să zicem groso-modo, angajează niște oameni pe perioada respectivă. E OK, e și un capital electoral pt dumnealui, dar celelalte adevărat priorități nu sunt atinse. Aș dori să îl fac eu în situația în care voi ajunge primarul localității.”

 

Vasile Iliuță: ”Și aș spune pentru comuna Ileana, că are 9 sate în componența Comunei Ileana, este una din cele mai întinse localități ale județului Călărași. Un tânăr se înscrie în competiție, nimeni altul decât Alexandru Răzvan.”

 

Alexandru Răzvan: ”Numele meu este Alexandru Răzvan și sunt candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al Comunei Ileana. Mulțumesc domnului președinte, mulțumesc actualului primar, aflat în funcție, cât și cetățenilor comunei noastre, pentru încrederea acordată la noi în comunitate. Nu este vorba despre o schimbare. Este vorba despre continuitate, deoarece actualul primar în funcție este un vechi membru PSD , este un primar la al 6-lea mandat consecutiv, iar legătura dintre noi este una foarte strânsă.
După cum spuneam despre continuitate, doresc continuarea proiectelor atât de frumoase începute și unele chiar finalizate la noi în localitate, accesarea multor altora, iar în întâmpinarea acestor lucruri vin cu o echipă de tineri, consilieri dornici și cu putere de muncă. Vă mulțumesc.”

 

Vasile Iliuță: ”Aș vrea să invit lângă mine candidatul pentru comuna Mitreni, Minciună Florin. Și candidatul comunei Șoldanu, Bucur Ion.
Ce-i recomandă pe amândoi? Sunt oameni care au afaceri și astăzi s-au înscris în competiția pentru primari, Bucur Ion e și fost viceprimar al comunei Șoldanu. ”

 

Bucur Ion: ”Sunt născut-crescut în comuna Șoldanu. Am 2 copii sunt administratorul unei societăți comerciale, fermier mai bine zis. Am fost viceprimar în mandatul 2008-2012. De atunci candidat la funcția de primar al comunei, îmi doresc continuarea proiectelor vechiului primar, nu-i nici o problemă și realizarea altor proiecte gen rețeaua de alimentare cu apă care nu e bine pusă la punct, funcționează doar câteva ore pe zi, crearea și realizarea rețelei de canalizare, investiții la școli, grădinițe, sport, tineretul în general.”

 

Minciună Florin: ”Am 34 de ani și candidez pentru funcția de primar al comunei Mitreni. Practic, eu în Mitreni am crescut, m-am născut, iar astăzi în Mitreni desfășor activitatea comercială, conduc o clinică medicală de 2 ani de zile și odată cu clinica, bineînțeles că am văzut și toate problemele pe care le-am întâmpinat ușor, ușor legate de apă, legate de drumuri, infrastructura în general este punctul forte unde trebuie lucrat. Experiența profesională profesională, cât și educațională m-au împins către această candidatură. Doresc să îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea pe care mi-a acordat-o.”

 

Vasile Iliuță: ”Aș vrea să invit acum lângă mine candidatul pentru funcția de primar al comunei Ulmu, Negoiță Ion, candidatul pentru funcția de primar în comuna Vasilați, Vasile Cristian și candidatul pentru comuna Unirea, Belu Florian. Fac o prezentare, exact ce s-a întâmplat și la comuna Ileana se întâmplă și în comuna Vasilați, actualul primar PSD Lucian Vasile nu s-a mai înscris în competiție și avem propunerea unui nou candidat pentru funcția de primar la comuna Vasilați. La urma urmei, domnul Ion negoiță, a fost primar și cel mai bun primar pe care l-a avut județul Călărași. Mă băteam în competiție cu el totdeauna în procentele electorale. El totdeauna a luat peste 90, eram sub 90 și era acolo pe locul întâi mereu și eu pe locul 2. Acum suntem în același partid și cred că putem să avem această performanță pentru Partidul unde amândoi activăm acum, Dl Belu a fost primar al comunei Unirea în mandatul 2016 – 2020, printr-un accident să spunem, nu am putut să câștigăm totul, foarte puțin și ne înscriem în competiție pentru un nou mandat. Cred că ar trebui să-i dau celui care a fost campion în toate competițiile electorale, când deținea funcția de primar. Ion negoiță, primarul Comunei Ulmu.”

 

Ion Negoiță: ”Mulțumesc o parte din dumneavoastră, mă cunoașteți după 3 mandate de primar și o pauză de 6 ani de zile, revin în competiție, am 59 de ani, un copil, 2 nepoți și în comuna Ulmu, în afară de studii și armată, am locuit numai acolo. Sunt fermier de 34 de ani. Vreau să continui proiectele încă unul pe Anghel Saligny, depus de mine în 2017 și nu s-a început nici acum. Cred că zilele următoare se va începe canalizarea, poate reușesc o stație de tratare și epurare a apei, drumurile județene care ne străbat comuna sunt un pic mai deranjate și sper cu ajutorul Consiliului Județean să le rezolvăm. Celelalte, o bază sportivă așa cu bugetele noastre cred că vom reuși. Infrastructura rutieră este aproape 80 % din mandatele precedente rezolvată, deci nu ne-am aveți pe cap prea mult așa, domnule președinte, sper să fie bine. Comuna Ulmu are locuitori mai puțini, așa suntem câteva comune că suntem mai la periferie, dar sunt oameni harnici, destupați la minte și sper să câștig mandatul ăsta.”

 

Vasile Iliuță: ”Vasile Cristian se înscrie în competiție pentru comuna Vasilați. E viceprimar în funcție și cred că ce se întâmplă acum, transferul va fi unul reușit.”

 

Vasile Cristian: ” Cu siguranță. Mă numesc Vasile Cristian sunt viceprimarul localității Vasilați de 3 ani și jumătate. Am venit cu gânduri pozitive, sunt un fost antreprenor. Actualmente am 30, am 50 de ani. Voiam să am 30 de ani iarăși, la Vasilați este un schimb de generații. Primarul în funcție lasă loc unei primar puțin mai mai tinerel cu viziuni mai moderne, cu planuri noi și să ducă proiectele dansului mai departe, să vină cu altele noi. Cum v-am și spus în localitatea noastră lucrurile sunt puțin așezate. Proiecte în derulare, altele bat la ușă. Am reușit sterilizarea unui număr de peste 1600 de animale în 3 ani și jumătate și cred că ăsta este un pas spre normalitatea animalelor. Pentru mine, animalele reprezintă un punct de interes în această bătălie politică efectiv să intru în administrația publică locală.”

 

Vasile Iliuță: ”Cam asta e, mulțumim, am să-l prezint și pe candidatul comunei Unirea, Belu Florian, primar 2016 – 2020 intră în competiție pentru a recâștiga mandatul de primar.

 

Belu Florian: ”Bună ziua vă spun și eu, mă numesc Belu Florian de profesie inginer agronom, actualmente director la o societate agricolă pe care o dețin și asociat unic în proporție de sută la sută. Așa cum a spus și domnul Președinte, am fost primarul comunei Unirea în perioada 2006 – 2020, știu ce înseamnă administrație publică, știu ce înseamnă implementarea de proiecte. Știu toate problemele cu care se confruntă comunitatea pe care acum mi-o doresc s-o păstoresc din nou. Ca și obiective principale, pe lângă alte obiective, proiecte, infrastructură și tot ce înseamnă și tine de bunăstarea comunității, un singur obiectiv îmi este foarte drag și vreau să-l îndeplinesc atunci când o să fiu primar este acela de a readuce unitatea și să dispară dezbinarea din comunitatea noastră. Să aducem unire așa cum comuna noastră îi poartă și denumirea de Unire, vă mulțumesc și doresc mult succes și baftă tuturor candidaților.”

 

Vasile Iliuță: ”Acum în încheiere aș vrea să vă spun că am închis pentru fiecare localitate. Avem candidați pentru toate localitățile din județul Călărași, pentru cele 55 de localități. Suntem pregătiți să intrăm în competiție electorală pe 9 iunie. Mai avem pentru joia viitoare să prezentăm alți candidați care s-au înscris în competiție și cred că la momentul ăsta, Partidul Social Democrat, Organizația Județană e pregătită să câștige așa cum și-a propus, să câștige peste 50 % din voturile cetățenilor cu drept de vot pe data de 9 iunie 2024.
Despre lansarea candidaturii domnului Mihăiță Beștea, s-a spus că pe Biden de Oltenița (Petre Țone-n.r.) îl caută altcineva și tot la primărie vrea să se întoarcă. Nu mai are nicio șansă din punctul meu de vedere, nu mai are nici voturile pe care să spunem, oricine le putea lua, dar pe el nu mai îl văd un competitor ca să fie luat în seamă de către noi.
Nu am putut să renunț la organizațiile pe care le-am construit în 3 ani jumate și am preferat să merg cu candidații pe care eu în 3 ani jumate i-am pregătit să intre în această competiție și nu, vom mai lua (de la PNL și alte partide-n.r.), deci ne vom opri aici pentru că avem astăzi cei mai buni candidați și vreau să spun cu mare încredere că vom mai câștiga încă 10 administrații liberale în 9 iunie.

Ne batem la Borcea, avem un candidat pe măsura domnului Aniel. Dacă mergem mai departe, Ulmu, Șoldanu, Unirea. Dacă le luăm așa la mână, cred că avem șanse să putem să recâștigăm Belciugatele, de ce nu și Oltenița. Să vă spunem să ne fie bine, pentru că putem să punem proiectele județului în aplicare destul de ușor și trebuie să vă mai gândiți că sunt 2 proiecte pentru mandatul următor pe care le țintesc- zona metropolitană Călărași și Oltenița, sunt cele 2 zone care vor facilita accesul cetățenilor către municipiile Oltenița și Călărași. Vreau să eficientizăm transportul pe apa canalului, tot ce înseamnă proiecte mari de infrastructură și proiecte mari de viitor pe tot ce înseamnă mobilitate urbană, unde se raportează la numărul de locuitori. Toate proiectele se raportează la numărul de locuitori. Vă mulțumesc o zi bună.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *